bilgisayarci
Yeni Üye
Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından bir tanesi olan Hepsiburada, kıymetli bir işe imza attı. Birleşmiş Milletler tarafından hayata geçirilen ve hem cinsiyet eşitliğini hem de bayanın güçlenmesi sağlamayı amaçlayan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan Hepsiburada, bu imza ile kimi sorumluluklar altına girmiş oldu.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Global Unsurlar Kontratı (UN Küresel Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bayanın Güçlenmesi Birimi’nin iştirakinde hayata geçirildi. Bu proje ile bayanların, iktisadın her alanında yer almaları amaçlanıyor. 7 unsurdan oluşan proje, kadın-erkek eşitliği için global çaptaki en kıymetli teşebbüslerden bir tanesi olarak kabul görüyor. İşte Hepsiburada, artık bu projenin bir kesimi.
"Attığımız bu imza ile toplumsal cinsiyet eşitliği için yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve uğraşlarımızı artıracağımızı taahhüt ediyoruz"
Konuyla ilgili açıklamalar yapan isim, Hepsiburada CEO'su Murat Emirdağ oldu. Emirdağ; "Eşitliğin ve bayanların güçlendirilmesinin, barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için taşıdığı hayati kıymetin farkındayız. Bir bayan teşebbüsçü olan Hanzade Doğan tarafından kurulan ve e-ticaret ekosisteminin her alanında bayanları destekleyen bir şirket olarak, böylesine değerli bir bahiste öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Attığımız bu imza ile toplumsal cinsiyet eşitliği için yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve uğraşlarımızı artıracağımızı taahhüt ediyoruz." dedi.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri, hangi unsurları içeriyor?
Birleşmiş Milletler'e ilişkin Bayanın Güçlenmesi Prensipleri, şu 7 unsurdan oluşuyor:
- Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst seviye kurumsal liderlik sağlanması
- Tüm bayan ve erkeklere iş ömründe adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama unsuruna hürmet gösterilmesi, bu prensiplerin desteklenmesi
- Tüm bayan ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması
- Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi
- Kadınların güçlenmesi için teşebbüsçü gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması
- Toplumsal teşebbüsler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliğin teşvik edilmesi
- Toplumsal cinsiyet eşitliğine ait elde edilen muvaffakiyetlerin kıymetlendirilmesi ve halka açık raporlanması