bilgiliadam
Yeni Üye
Hercai ne seslenmek ??? hercai ne çağrıda bulunmak hercai anlamı ne demektir nedemek hercaim aramak Hercai ne seslenmek diye defalarca merak etmiştim Öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim 1549101757 1549101757 hercainedemek5c556ac2f4094hercainedemek5c556ac2f4094 hercainedemek5c556ac2f4094 Manâ: Hiçbir şeyde kararlı olmayan ya da konudan konuya geçiveren, (kimse), yeltek, gelgeç Kasıt: Aşkta akışkan, vefasız Hercai ve Kardelen Hikayesi Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar her bahar diğer çiçekler gibi onlar da açıp güneşe merhaba derler fakat bir bahar başlangıcı bu çiçeklerden biri diğerine; “biz öteki çiçekler gibi bu bahar açmayalım, kışın ortasında herkesin soğuktan kaçtığı karlı günlerde açalım ama, tüm doğa bize ait olsun der ve ikisi de o bahar açmamaya karar verirler Biri açılmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açar o gün bugündür, karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe “kardelen, sevgilisini sanki yolda bırakan çiçeğe de “hercai denilir işte bu yüzden hayırsız sevgiliye “hercai diye hitap edilir