morfeus
Yeni Üye
Hindistan Cevizli Bounty Pasta Tanımı İçin Materyaller
Brownie İçin
- 3 adet yumurta
- 170g şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 110 gram un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 1 fiske tuz
- 40g kakao (yarım su bardağından az)
- 220g bitter çikolata
- 160 gram tereyağı
- 500 ml süt (2 buçuk su bardağı)
- 120 gram şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 90g irmik (9 yemek kaşığı)
- 200g hindistan cevizi (2 su bardağından biraz az)
- 70 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- Bitter çikolata
Hindistan Cevizli Bounty Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel brownie hazırlanır. Çikolata ve tereyağı benmari tarzı eritilir.
- Karıştırma kabına yumurta ve şeker mikser ile köpükler oluşana kadar çırpılır. Erimiş çikolata eklenir ve güzelce çırpılır.
- Sonra kakao, tuz ve un ek edilir çırpmaya devam edilir. Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serilir.
- Hamur bu kalıba boşaltılır ve evvelce 175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Hindistan cevizli kısım için evvel tencereye süt alınır ve kaynatılır. Üzerine şeker, irmik, vanilya ve tereyağı ek ederek karıştırılır.
- Ocağın altı kısılır ve hindistan cevizi ekledikten sonra tekrar karıştırılır. Bekledikçe irmik şişecek ve kıvam alacaktır.
- Sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakılır.
- Brownie piştikten sonra soğutulur. Üzerine hindistan cevizli karışım yayılır. Ben üzerini süslemek için bu karışımdan bir kase ayırdım top biçiminde yuvarlayıp içine fındık koydum raffaello yaptım Pasta buzdolabında 2 saat soğutulur.
- En son bitter çikolata eritilir ve üzerine halka halinde sıkılır. Deneyeceklere afiyet olsun