iltasyazilim
Yeni Üye
Hint Pare Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet margarin ( Erimiyecek)
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*2 adet yumurta (1 inin sarısını al üzerine sürmek için)
*1 kabartma tozu
*1 adet vanilya (Veya limon rendesi)
*İsteğe bağlı fındık veya ceviz
*3 5 4 su bardağı Un
ŞERBETİ İÇİN
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*4 damla limon suyu
Hint Pare Tarifi Yapılışı Öncelikle serbetimizi yapalım
(1 gün önceden de yaparsak şerbeti daha iyi olur)
Bir tencere şekeri suyu koyalım Şeker eriyene kadar karıştıralım Kaynama başlayınca 20 dakika tutup kaynatalım Hafif ocağın altını kısalım Kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakalım
Hamurumuzu yapalım bir yoğurma kabımıza margarin şeker koyup yoğuralım Ardından yumurta ,kabartma tozu, limon rendesi veya vanilya Hindistan cevizi koyup yoğuralımİsteğe bağlı ceviz veya fındık da koyabilirsiniz Ben genellikle koymuyorum
Kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim Hamur mutlaka yumuşak olacak ( eğer katı bir hamur elde ederseniz serbeti çekmez)
cevizden bir parça büyüklükte koparalım Parmak şekli verip bastırılıp iki uçlarını iki barmağımızla bastırılıp şeker pare şekli verilip tepsiye dizelim Bir çatalla üzerini hafif bastırıp çizelim Sonra yumurtanın sarısını sürelim Fırını açalım 180 derecede ısınmasını bekleyelim Sonra tepsiyi pişirmeye bırakalım Üzeri hafif kızarsın
Sonra soğuk şerbeti fırından çıkan tatlımızın üstüne gezdirelim
Çok hafif bir tatlıdır şiddetle tavsiye ederim denemenizi? AFİYET OLSUN?
*1 adet margarin ( Erimiyecek)
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*2 adet yumurta (1 inin sarısını al üzerine sürmek için)
*1 kabartma tozu
*1 adet vanilya (Veya limon rendesi)
*İsteğe bağlı fındık veya ceviz
*3 5 4 su bardağı Un
ŞERBETİ İÇİN
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*4 damla limon suyu
Hint Pare Tarifi Yapılışı Öncelikle serbetimizi yapalım
(1 gün önceden de yaparsak şerbeti daha iyi olur)
Bir tencere şekeri suyu koyalım Şeker eriyene kadar karıştıralım Kaynama başlayınca 20 dakika tutup kaynatalım Hafif ocağın altını kısalım Kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakalım
Hamurumuzu yapalım bir yoğurma kabımıza margarin şeker koyup yoğuralım Ardından yumurta ,kabartma tozu, limon rendesi veya vanilya Hindistan cevizi koyup yoğuralımİsteğe bağlı ceviz veya fındık da koyabilirsiniz Ben genellikle koymuyorum
Kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim Hamur mutlaka yumuşak olacak ( eğer katı bir hamur elde ederseniz serbeti çekmez)
cevizden bir parça büyüklükte koparalım Parmak şekli verip bastırılıp iki uçlarını iki barmağımızla bastırılıp şeker pare şekli verilip tepsiye dizelim Bir çatalla üzerini hafif bastırıp çizelim Sonra yumurtanın sarısını sürelim Fırını açalım 180 derecede ısınmasını bekleyelim Sonra tepsiyi pişirmeye bırakalım Üzeri hafif kızarsın
Sonra soğuk şerbeti fırından çıkan tatlımızın üstüne gezdirelim
Çok hafif bir tatlıdır şiddetle tavsiye ederim denemenizi? AFİYET OLSUN?