Bu sorulara cevabınız “evet” ise sizde horlama ve uyku apnesi (uyurken nefes alınımının durması, tıkanma) sendromu olabilir! Her gün geceleri 6 saat süreyle takmak şartıyla rahatlıkla takılıp çıkarılabilen bireye özgü olarak hazırlanmış özel bir ağız içi proteziyle (horlama protezi) kalıcı olarak tedavi edilebilirsiniz.
Şimdiye kadar yüzlerce hastanın tedavisi yapılmıştır ve başarı oranı yüzde yüze yakındır.
HORLAMA VE UYKU APNESİNİN BERABERİNDE GETİRDİĞİ CİDDİ HASTALIKLAR VE RİSKLER
Horlama ve Uyku Apnesi Ciddi Bir Hastalıktır!
Acil tedavi gerektiren hayati bir hastalıktır,
Uykusuzluk, en sık bildirilen uyku şikayeti ve ağrıdan sonra en çok bildirilen ikinci genel şikayettir. Önemli kalp krizi ve ölüm nedeni olan bu hastalıktan, NIMH 1984 raporuna göre toplumun %35’i şikayetçidir. Amerikan toplumunda tıbbi gider, kaza kayıpları, işe gelmeme kaybı ve üretimde azalmalara neden olduğu açıklanmıştır.
Hastalar iş yerinde konsantrasyon güçlüğü çekmelerinden dolayı yeterince verimli olamazlar ve işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.
En tehlikelisi de trafikte araç kullanırken yaşanan problemlerdir. Bu kişiler uyumadan uzun süre araç kullanamazlar. Özellikle akşamüstü ve gece araba kullanırken büyük sıkıntı çekerler. Trafik kazalarının nedenlerinin başında direksiyon başında uyuklama gelmektedir.
HORLAMA VE UYKU APNESİNİN TEDAVİSİ
Cerrahi Tedavi:
Yumuşak damağa yönelik cerrahi müdahaleyi içerir. 1 yıl sonra tekrar nüksetme ihtimali %50’dir.
Cerrahi Olmayan Tedavi:
Her gün geceleri 6 saat süreyle takmak şartıyla takılıp çıkarılabilen her bireye özgü olarak hazırlanan özel bir ağız içi protezleriyle ( horlama protezi) kalıcı olarak tedavi edilebilir. Başarı şansı %95’dir.
HORLAMA PROTEZİYLE HORLAMA VE UYKU APNESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Uyku esnasında takılan horlama protezi, gerginliklerini kaybetmiş ve sarkmış yutak bölgesindeki kaslardan dolayı tıkanmış solunum yolunu alt çeneye uygun bir konum vererek açar ve horlama ve uyku apnesini engeller. Gerginliklerini kaybetmiş olan kaslar tekrar eski güçlerine ulaşarak solunum yolundaki tıkanma ortadan kalkar ve horlama ve uyku apnesi kalıcı olarak tedavi edilir.
HORLAMA PROTEZİN DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİNE GÖRE AVANTAJLARI
Cerrahi müdahale içermeden uygulanması
Cerrahi müdahaleyi reddeden hastalarda alternatif bir tedavi seçeneği olması
Diğer tedavi seçeneklerine göre iyileşme belirtilerin daha çabuk görülmesi