bilgiliadam
Yeni Üye
hzisanın inişi ve hz mehdinin çıkışına dair hadisler hz isanın inişi hz isa yahudimiydi meleklerin inişi meleklerin yere dünyaya HZ İSA VE HZ MEHDİ'NİN GELİŞİ HAKKINDAKİ SAHİH HADİSLERDEN BAZILARI Vallahi emin ve kesin Meryem oğlu İsa inecek, ayrıca adil bir hakem, adil bir hükümdar olarak inecek (Sahihi Müslim, Bir ŞerhinNevevi, Deri II, s 192; Kitabul İman, Babu Nuzüli İsa İbni Meryem, Kenzul Ummal, 14332) İsa bin Meryem (Meryem oğlu İsa) adaletli bir hakim ve adil bir imam olarak inmedikçe kıyamet kopmayacaktır (Süneni İbni Mace, 10340) Nefsim, kudret elinde olan Allah'a ant ederim ki, Meryem oğlu İsa'nın yargı sahibi olarak inmesi yakındır (Ebu Hureyre ra Buhari, Büyu 102, Mezalim 31, Enbiya 49; Müslim, İman 242 (155); Ebu Davud, Melahim 14 (4324); Tirmizi, Fiten 54 (2234) Onunla (İsa ile) benim aramda hiçbir peygamber yoktur O kuşkusuz inecektir (Buhari, Müslim, Ebu Davud ve Tırmizi, Büyük Hadis Külliyatı, Rudani, 5 cilt, s 380) Hayatım elinde olan Allah'a ant ederim ki, Meryem oğlu (İsa aleyhisselam)'ın adaletli bir egemen olarak sizin içinize inmesi belirli yakındır (Sahihi Müslim, 6532) Nihayet Meryem oğlu İsa iner ve Müslümanların emiri (Hz Mehdi) ona: Gel, bize namaz kıldır, der Bunun üzerine İsa: Hayır, Allah'ın bu ümmetebir ikramı olarak sizin bir kısmınız diğer bir kısım üstüne emirlersiniz,der (Sahihi Müslim, c 1, s 209) Nasıl helak olur bir ümmet fakat, evvelinde Ben (Hz Muhammed iddia), sonunda Meryem oğlu İsa (as) ve ortasında da Ehli Beytimden (benim soyumdan) Mehdi vardır (Celaleddin esSuyuti, Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Ahir Vakit, Ahir Süre Mehdisinin Alametleri, Ali bin Hüsameddin El Muttaki, s78) Mehdi bu ümmettendir ve Hz İsa’ya imam olacaktır (Celaleddin esSuyuti, “Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Ahir Süre, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali bin Hüsameddin El Muttaki, s79) Ümmü seleme (ra) şöyle demiştir: Resulullah (sa)'i şöyle buyururken işittim: Mehdi benim ailemden, Fatıma'nın oğullarındandır(Süneni Ebu Davud, Deri No 14, Sayfa No 402, 4284) Ali (b Ebi Talib) (ra)’dan; Rasulullah (sa)’in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir Dünyanın ömründen sadece bir gün kalsa bile, Allah (cc) benim Ehli Beyt’imden bir adam (Hz Mehdi'yi) gönderecektir O dünyayı, (daha önce) zulümle olduğu gibi, Adaletle dolduracaktır (SÜNENİ EBU DAVUD, Cilt No 14, Sayfa No 402, 4283) Mehdi ile müjdelenin O Kureyş'ten ve Ehli Beyt'imden bir kişidir (Kitabul Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Vakit, s13) Dünyanın ömründen yalnızca bir gün kalsa bile, Allah (cc) benim Ehli Beyt'imden bir adam (Hz Mehdi'yi) gönderecektir O dünyayı, (daha önce) zulümle olduğu gibi, Adaletle dolduracaktır (Süneni Ebu Davud, Cilt No14, Sayfa No 402, 4283) Onun (Mehdi'nin) hilafetinden yer ve gök ehli, hatta havadaki kuşlar bile razı olacaktır (ElKavlu'l Muhtasar Fi Alametil Mehdiyyil Muntazar, s 29) Mehdi, Resulullah'ın bayrağı ile, insanların başarına bela üzerine bela yağdığı ve çıkışından ümit kesildiği bir sırada çıkar (Kitabül Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Süre, s 55)