2 su bardağı ince köftelik bulgur(1 su bardağı esmer ince bulgur 1 su bardağı olağan ince bulgur kullandım.)
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı un(yoğurdukça elimize yapışması durumunda un ekleme yapabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su(yapışmaması için elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.)
İç harcı için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram kıyma
3 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz(ben ceviz sevmediğim için koymadım)isteğe bağlı
Tuz
Pul biber
Karabiber
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymamı teflon bir tavaya alıp suyunu salmasının bekledim, akabinde kıymalar topak topak kalmaması için yarım çay bardağı kadar daha su ekleyip çekmesini bekledim.
Daha sonra doğradığım soğanları kıymamın içine koyup 1 dk kadar çevirdim, sonra yağı koydum ve kıyma ve soğanı kavurdum.
Daha sonra içine 1 çay kaşığı domates ,1 çay kaşığı biber olmak üzere salçamı ekleyip kavurma işlemime devam ettim.
İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar üzere ıslattım.
Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 20 dakika boyunca azar azar elimi ıslatarak su ekleyip yoğurdum.
Hamurum ele çok yapışıp dağılmıyorsa ceviz büyüklüğünde ele alınır baş parmağımız ıslatılar içe gerçek açılır harç içine koyulur ve limon halinde kapatılır.
Süreç hepsine uygulandıktan sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz yanına limon keserek servis edebilirsiniz.
Şayet size fazla geldiyse derin dondurucuda saklayıp daha sonra tekrar kızartıp yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.