İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1,5-2 su bardağı ılık su
- 500 gram kıyma
- Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 iri kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 bardağı kırık ceviz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bulgurları ve tuzu karıştırıp ıslattım, 20 dakika dinlendirdim.
- Daha sonra mutfak robotu ile yaklaşık 10-12 dakika kadar yoğurdum, el ile yapacaksanız şayet en az 20 dakikaya yoğurmanız gerekir.
- Daha sonra içine yumurtayı ve salçayı ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumun ipeksi bir kıvama gelene kadar yoğurdum.
- Azar azar ılık su ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
- İç harcınızı bir gün evvelce yaparsanız şayet donmuş bir iç harç olur ve içli köftede çatlama yapmaz bu sebeple en az bir 2 saat evvelce iç harcı hazırlarsanız soğursa daha âlâ olur.
- İç harç için; Yağı tavaya alıp küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
- Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim daha sonra baharatları tuzunu ekleyip en son cevizide ekleyip kenara bırakalım .
- Maydanozu soğuduktan sonra ekleyeceğiz zira maydanoz çok fazla ölmesin diye.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yaklaşık elimizi ıslatarak açalım 2 tatlı kaşığı iç harçtan içine koyup yuvarlayarak kapatalım.
- Not; şayet harcı yapıp beklemeye vaktiniz yoksa katı yağ ile yapmanızı tavsiye ederim, çatlamasını önler.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Kızdırdığımız çokça yağın içine içli köfteler konulur sık sık çevirerek kızartılır.
- Kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerine alınıp fazla yağını çektirelim afiyet olsun görüşmek üzere hoşçakalın
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı