İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bulgurları ve tuzu karıştırıp ıslattım, 20 dakika dinlendirdim.
Daha sonra mutfak robotu ile yaklaşık 10-12 dakika kadar yoğurdum, el ile yapacaksanız şayet en az 20 dakikaya yoğurmanız gerekir.
Daha sonra içine yumurtayı ve salçayı ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumun ipeksi bir kıvama gelene kadar yoğurdum.
Azar azar ılık su ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
İç harcınızı bir gün evvelce yaparsanız şayet donmuş bir iç harç olur ve içli köftede çatlama yapmaz bu sebeple en az bir 2 saat evvelce iç harcı hazırlarsanız soğursa daha âlâ olur.
İç harç için; Yağı tavaya alıp küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim daha sonra baharatları tuzunu ekleyip en son cevizide ekleyip kenara bırakalım .
Maydanozu soğuduktan sonra ekleyeceğiz zira maydanoz çok fazla ölmesin diye.
Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yaklaşık elimizi ıslatarak açalım 2 tatlı kaşığı iç harçtan içine koyup yuvarlayarak kapatalım.
Not; şayet harcı yapıp beklemeye vaktiniz yoksa katı yağ ile yapmanızı tavsiye ederim, çatlamasını önler.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Kızdırdığımız çokça yağın içine içli köfteler konulur sık sık çevirerek kızartılır.
Kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerine alınıp fazla yağını çektirelim afiyet olsun görüşmek üzere hoşçakalın
Ben buzluk tanım olarak hazırlamıştım. Youtube kanalımdan ayrıntılarına ulaşabilirsiniz .