bilgisayarci
Yeni Üye
Android işletim sistemine sahip bir taşınabilir aygıt kullanmak ve öteki Google hizmetlerine erişmek için gmail uzantılı bir e-posta adresine gereksiniminiz vardır. Tıpkı durum Apple aygıt ve hizmetleri için de geçerli. iCloud uzantılı bir e-posta adresi olan iCloud kullanıcı isminiz ya da öbür ismiyle Apple kimliğiniz olmadan ve bu hesaba giriş için gerekli parolayı bilmeden aygıtınızı kullanmaz ve en temel hizmetlere bile ulaşamazsınız.
iCloud kullanıcı ismi pek çok kullanıcı için akılda tutması en kolay bilgidir. Lakin artık tüm bilgilerimiz kayıtlı olduğu ve otomatik giriş yapmayı tercih ettiğimiz için Apple kimliği üzere değerli bir bilgiyi bile unutabiliyoruz. Telaş etmeyin, iCloud uzantılı e-posta adresinizi bulmak için uygulayabileceğiniz farklı teknikler var. Gelin iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur yakından bakalım ve bu sistemi tüm ayrıntılarıyla tanıyalım.
İçindekiler
- iCloud kullanıcı ismi nedir?
- iCloud kullanıcı ismi ne işe fayda?
- iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur? Yöntem #1: iPhone, iPad, iPod touch yahut Apple Watch'unuzda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #5: Başka iCloud kullanıcı ismi bulma yolları
iCloud kullanıcı ismi nedir?
iPhone, iPad, Apple Watch, Mac bilgisayar, Apple TV ve gibisi bir Apple aygıtı kullanmak ve bunlar üzerinden kullanabileceğiniz öbür Apple hizmetlerine ulaşmak için gerekli hesap, Apple kimliği ya da daha çok bilinen ismiyle iCloud kullanıcı ismi olarak geçer. iCloud uzantılı bir e-posta adresi olan bu kullanıcı ismi ve ona bağlı şifre ile Apple aygıtlarını kullanabilir ve Apple hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
iCloud kullanıcı ismi yani Apple kimliği için bir örnek vermek gerekirse [email protected] diyebiliriz. Bu e-posta adresi, kullanıcının Apple kimliği yani iCloud kullanıcı ismidir. Çoğu vakit birinci sefer bir Apple aygıt aldığınız vakit bu kimliği oluşturursunuz. E-posta adresi ve adrese giriş yapmak için gerekli şifre ile Apple aygıtlarını kullanabilir ve Apple hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
iCloud kullanıcı ismi ne işe fayda?
Çoğu vakit kullanmakta olduğunuz Apple aygıtınızı, iCloud kullanıcı isminiz ile bir defa giriş yaptıktan sonra çıkış yapmadığınız sürece aynı kimlik ile kullanmaya devam edersiniz. Ancak bu yazıyı okuduğunuza nazaran iCloud kullanıcı isminizi unuttunuz ve kullanmakta olduğunuzdan farklı bir aygıta giriş yapmak istiyorsunuz.
İşte iCloud kullanıcı ismi bu işe yarıyor. Apple aygıtınızı kullanırken data paylaştınız, yedeklemeler yaptınız, pek çok bilgi kaydettiniz. Tüm bunlar Apple kimliğinize kaydedildi. Farklı bir aygıt kullanmaya başladığınız vakit kimliğinize kayıtlı olan bilgileri kullanabilmek için iCloud kullanıcı isminiz ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Yani Apple kimliği, sizin dijital bir defteriniz üzeredir.
iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur?
- Yöntem #1: iPhone, iPad, iPod touch yahut Apple Watch'unuzda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Yöntem #5: Diğer iCloud kullanıcı ismi bulma yolları
- Adım #1: Cihaz ana sayfasını açın.
- Adım #2: Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım #3: Adınıza dokunun.
- Adım #4: iCloud kullanıcı isminizi göreceksiniz.
iPhone, iPad, iPod touch yahut Apple Watch'unuzda iCloud kullanıcı ismi bulmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Bir defa Apple kimliğinizle giriş yaptığınız vakit iPhone, iPad, iPod touch yahut Apple Watch'unuzda kolay kolay iCloud kullanıcı isminizi ve öbür hesap ayrıntılarını görüntüleyerek düzenleyebilirsiniz.
Yöntem #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma:
- Adım #1: Apple logosuna tıklayarak başlangıç menüsünü açın.
- Adım #2: Sistem Tercihleri seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Apple Kimliği seçeneğine tıklayın.
- Adım #4: iCloud kullanıcı isminizi göreceksiniz.
MacOS işletim sistemine sahip Apple Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Mac bilgisayarınızı kullanmakta olduğunuz için zati daha evvel Apple kimliğinizle giriş yapmışsınızdır demektir. Apple Kimliği sayfası üzerinden iCloud kullanıcı isminizi ve öbür hesap ayrıntılarını görüntüleyerek düzenleyebilirsiniz.
Yöntem #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma:
- Adım #1: Windows için iCloud uygulamasını açın.
- Adım #2: Ana sayfada iCloud kullanıcı isminizi göreceksiniz. ya da
- ya da
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Bu formülü uygulamak için daha evvel Windows için iCloud uygulamasını indirmiş ve Apple kimliğinizle giriş yapmış olmanız gerekiyor. Buradaki ilişki ile Microsoft Store üzerinden Windows için iCloud uygulamasını indirebilirsiniz.
Yöntem #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma:
- Adım #1: Apple cihazınızdaki Mail uygulamasını açın.
- Adım #2: iCloud e-posta adresinizin gelen kutusunu açın.
- Adım #3: Size gönderilmiş bir e-postayı açın.
- Adım #4: Detayları görüntüleyin.
- Adım #5: iCloud uzantılı e-posta adresinizi yani iCloud kullanıcı isminizi göreceksiniz.
iCloud kullanıcı ismi demek, iCloud uzantılı e-posta adresidir demiştik. Bu adrese gönderilen ya da bu adresten gönderilen her e-postanın ayrıntılarında gönderici ve alıcı e-posta adresleri yazmaktadır. Bu sayede üst adımları uygulayarak gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulabilirsiniz. Ne olur ne olmaz diye gelen tüm iletileri silmemenin faydaları.
Yöntem #5: Öteki iCloud kullanıcı ismi bulma yolları:
Yukarıda anlattığımız sistemler kesinlikle sonuç verecektir lakin iCloud kullanıcı isminiz farklı yerlerde de kullanılmış olabilir. iPhone, iPad, iPod touch ya da Mac aygıtınızda App Store, FaceTime ya da İletiler uygulamalarından birini kullandıysanız iCloud kullanıcı isminizi görmeniz mümkün.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda iTunes uygulamasını kullanmak için giriş yaptıysanız da iCloud kullanıcı isminizi bulabilirsiniz. Birebir biçimde rastgele bir internet tarayıcısından iCloud.com ya da appleid.apple.com adreslerini ziyaret ederek Apple kimliğinizle giriş yaptıysanız da iCloud kullanıcı isminizi bulabilirsiniz. Yani seçenekleriniz bir oldukça fazla.
iCloud kullanıcı ismi ile neler yapılabilir?
iCloud kullanıcı ismi ya da başka ismiyle Apple kimliği demek; tüm Apple aygıtlarını ve Apple hizmetlerini kullanmanız için gerekli olan hesabın kullanıcı ismi demektir. Yani iCloud kullanıcı ismi olmadan rastgele bir Apple aygıt ya da hizmetine ulaşamazsınız. iCloud kullanıcı ismi ile kullanabileceğiniz uygulamalardan kimileri şu biçimde;
- App Store
- Apple Arcade
- Apple Books
- Apple Fitness+
- Apple Music kullanımı ve müzik satın alımları
- Apple News
- Apple Online Store
- Apple Pay
- Apple Card
- Apple Cash
- Apple Podcasts
- Apple Store servisleri ve programları