Son Konu

İki gezgin melek

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
İki gezgin melek İki yolcu melek, geceyi geçirmek için epeyce varlıklı bir ailenin evinin kapısını çalmışlar Aile, pek vahşi bir üslupla, meleklere yatacak yer olarak koca malikanenin davetli odalarından birini atamak yerine, soğuk bodrumundaki küçük bir köşeyi göstermiş buz gibi odanın soğuk ve sert zemininde kendilerine yatacak bir yer hazırlamaya çalışırken, Ihtiyar Melek duvarda bir delik görmüş ve kalkıp deliği onarmaya girişmiş Genç Melek, Ihtiyar Meleğe bu hareketinin nedenini sorunca, Yaşlı Melek hafifçe gülümsemiş : Herşey, defalarca, göründüğü gibi değildir Sabahleyin malikaneden ayrılan melekler, gece bastırınca bir defa daha kalacak yer bulmak umuduyla, bu defa fazla fakir bir çiftçi ailesinin kapısını çalmışlar Son derece konuksever olan fakir karı koca, sofralarında ne var ne yahut meleklerle paylaştıktan sonradan, onlara rahatça uyumaları için kendi yataklarını vererek yanlarından ayrılmışlar Sabahleyin güneş doğduğunda, melekler zavallı karı kocayı ağlayarak bulmuşlar :Yegane geçimini sağlama kaynakları olan tek inek de tarlalarının ortasında cansız yatmaktaymış Genç Melek bu sefer ayrıntılarıyla öfkelenerek Yaşlı Meleğe isyan etmiş : Bunun olmasına nasıl izin verebildin ?! O varlıklı vahşi adamın herşeyi vardı ama sen kalktın ona yine de destek ettin Bu iyi iyi kalpli fakir ailenin ise o tek inekten diğer hiçbir şeyleri yoktu; buna rağmen onu bile paylaşmaya gönüllü oldular Fakat sen o ineği de yitirmelerine müsade verdin!? Bunun üzerine Yaşlı Melek, Genç Meleğe dönerek şu cevabı vermiş : Herşey, daima, göründüğü gibi değildir O varlıklı malikanenin bodrumunda kaldığımız gece, duvardaki deliğin dibinde külçe külçe altın gizli olduğunu farkettim Malikanenin sahibi bu değin doyumsuz olduğu için ve kendisine verilmiş kısmet sayesinde edindiği zenginliğin bir parçasını bile paylaşmaya yanaşmadığı için, ben de o deliği böylece bir kapatıp mühürledim ama bundan böyle arayıp bulsa da açamaz Ve devam etmiş: Sonra, dün gece biz çiftçi ailesinin yatağında uyurken, Vefat Meleğinin o çiftçinin karısını almaya geldiğini gördüm Ben de onun yerine Ölüm Meleğine ineği verdim Yaşlı Melek, gülümseyerek bir kez daha eklemiş: Herşey, her zaman, göründüğü gibi değildir Ara Sıra, işler istediğimiz gibi sonuçlanmadığında, doğrusu bizim de başımıza gelen tam da budur işte Eğer inanıyorsanız, yapmanız gereken şey sadece, her sonucun her zaman sizin lehinize olduğuna güvenmektir Bunun böyle olduğunu, oysa açıklanmış bir zaman daha sonra öğrenebilecek olsanız bile Bazı millet, Hayatımıza girerler ve çabucak çıkarlar Bazıları ise, dostumuz olur ve bir süre orada kalırlar Yüreklerimizde O güzel etap izlerini bırakarak Ve bu, İyi bir arkadaş kazandığımız için, bir daha asla Eskisi gibi olmayacağız demektir! Dün, tarih oldu Yarın, bir gizemdir Bugün ise bir hediye Bu yüzden İngilizcede present, hem şu lahza hem de hediye anlamına kazanç! Kendimce bu çok özel bir şey her hatıra doyasıya yaşayın ve tadını çıkarmaya bakın Yaşam, bir kostümlü prova değildir! alıntı  

Üst Alt