bilgisayarci
Yeni Üye
İkramlık Nefis Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine, beyazı içine)
- 1 su bardağından üç parmak eksik toz şeker
- 1 adet portakal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm
- Üzerine isteğe bağlı olarak yulaf yada ceviz serpiştirebilirsiniz ben yulaf serpiştirmeyi tercih ettim
İkramlık Nefis Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle üzümleri yumuşak olması ismine hamurumuzu yoğurana kadar su dolu bir kapta bekletiyoruz.
- Yumurtanın beyazını ve şekeri kabımıza alarak bir çatal yardımıyla güzelce ezip, karıştırıyoruz.
- Portakalımızın suyunu sıkıp karışımımızın içerisine ekliyoruz (Ben suyunu koyduktan sonra koku vermesi için kabuğunu da rendeleyip koydum. İsteğe bağlı sizde koyabilirsiniz)
- Sıvıyağını da ek ettikten sonra tekrardan güzelce karıştırıyoruz.
- Sırasıyla un, şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyip elimizle yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayacak lakin sertte olmayacak kıvama gelene dek un eği yapabilirsiniz.
- Suda beklettiğimiz kuru üzümlerin suyunu güzelce süzdükten sonra onları da kurabiye hamurumuza ekleyip tekrardan yoğuruyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıdımızı alıyoruz (Yoksa tepsiye bir ölçü yağ damlatıp elinizle dağıtabilirsiniz)
- Hal verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp isteğe nazaran bir şey serpiştirip yahut serpiştirmeyip 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiyoruz.
- Fırından çıkarttığımız kurabiyeler birinci başta yumuşak olsa da soğudukça sertleşip kıvamını alıyor.