Üzerine isteğe bağlı olarak yulaf yada ceviz serpiştirebilirsiniz ben yulaf serpiştirmeyi tercih ettim
İkramlık Nefis Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle üzümleri yumuşak olması ismine hamurumuzu yoğurana kadar su dolu bir kapta bekletiyoruz.
Yumurtanın beyazını ve şekeri kabımıza alarak bir çatal yardımıyla güzelce ezip, karıştırıyoruz.
Portakalımızın suyunu sıkıp karışımımızın içerisine ekliyoruz (Ben suyunu koyduktan sonra koku vermesi için kabuğunu da rendeleyip koydum. İsteğe bağlı sizde koyabilirsiniz)
Sıvıyağını da ek ettikten sonra tekrardan güzelce karıştırıyoruz.
Sırasıyla un, şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyip elimizle yoğuruyoruz.
Ele yapışmayacak lakin sertte olmayacak kıvama gelene dek un eği yapabilirsiniz.
Suda beklettiğimiz kuru üzümlerin suyunu güzelce süzdükten sonra onları da kurabiye hamurumuza ekleyip tekrardan yoğuruyoruz.
Tepsiye yağlı kağıdımızı alıyoruz (Yoksa tepsiye bir ölçü yağ damlatıp elinizle dağıtabilirsiniz)
Hal verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp isteğe nazaran bir şey serpiştirip yahut serpiştirmeyip 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiyoruz.
Fırından çıkarttığımız kurabiyeler birinci başta yumuşak olsa da soğudukça sertleşip kıvamını alıyor.