Son Konu

İlk Yardım Malzemeleri

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ilk Destek Malzemeleri
Ilk Destek Malzemeleri nelerdir
Ilk Takviye Malzemeleri hangileridir

Birincil Yardım Malzemeleri, ivedi ve ilk müdahale hemen kanı durdurmaya, yaranın mikrop kapmasını önlemeye veya benzer durumlara karşısında ihtiyaç duyulan esas malzemelerdir
İşyerlerinde Bulunması Gerekli Olan Birincil Takviye ve Tedavi Malzemeleri şunlardır:
Bir adet ilk yardım broşürü Altı adet minik bandaj bezi Üç adet orta irtifa bandaj bezi Beş adet üçgen sargı bezi Tentürdiyot Bir şişe amonyak Bir tüp aspirin İki tüp yanık pomadı Beş paket 25 gramlık hidrofil pamuk Bir adet makas Bir adet pens Yirmi adet çengelli iğne Bir kutu flaster Oniki adet enjektör İki adet küvet Teintüre de belladon 25 gram (cam şişede) Altı adet ampul huile camphree Bir adet lastik bant İki ampul antispasmotik ve analjezik Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gerekenler:
Yapışık rulo bant Rulo bandaj bezi Kendinden ilaçlı küçük bere bandı Yaraları örtmek veya arındırmak için mikropsuz kare gaz bezi (10 cmx10 cm) Burkulma ve incinmelerde kullanılmak üzere 5, 7 ve 10 cmlik esnek bandaj Üçgen sargı; havlu, örtü ya da turnike olarak kullanılmak üzere Kaşıntı ve haşere sokmalarında kullanılmak üzere, sprey veya losyon anestetikler Alerjik reaksiyonlar için tablet ya da şurup antiallerjik ilaçlar İnce lastik elenler Yaraları arındırmak için antiseptik solüsyonlar Yaralara sürülmek üzere antibiyotikli kremler Yanık ve yaralarda yapışmayan, yağlı tül bandaj Mikroplu atıkları belirlemek için torba Çengelli iğne; bandajları ısrar etmek için Makas Kıymıkları hariç tutmak için cımbız

Özel Baskı *

Üst Alt