B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Ara 2023 #1 İlkoğretim 1 Sınıf Ataturk Şiirleri 1 Sınıf Ataturk Şiirleri MAVİ GOZLU KOMUTAN Mavi gozlerine dalınca insan, Kaybolur engin denizlerinde Sen izin vermazsin boğulmamıza, Bırakmazsın vatanını tek bir başına Kalbimizde yaşayan bir efsanesin, Duşmana boyun eğmezsin, Eğer inanırsan kazanırsın, Kucuk değil sen buyuk duşunursun Bir bakışın yeter duşmana, Omadı, bir sozun Kacacak delik bırakmazsın, Bazen de bağışlarsın Şimdi hissediyorum seni, İliklerimde ve yureğimdesin Her zaman olduğu gibi Cesaretle, savaşmayı yeğlersin ATATURKUM Sarı saclım Mavi gozlum Doğdun sen Selanikte Ataturkum Biz Turk milletiyiz, Sahip cıkarız Turklere, Kendini bizler icin, Feda ettin Ataturkum Bizler borcunu odeyemeyiz, Biz bu yurdu koruyoruz Kendini bizler icin, Feda ettin Ataturkum O MUSTAFA KEMAL Atam sana doyamadan Girdin kara topraklara Gavi gozlerinde boğulmadan Gomuldun derinlere Sacının teliyle Gozlerinin mavisiyle Belindeki kılıcınla Yerin tarihtir senin Ufukta bir guneş ADI MUSTAFA KEMAL Bu milleti kurtardı O MUSTAFA KEMAL ATAM Yurdumuzu kurtaran, Turkluğe can katan, Bu guzel yurdu, Bize bağışlayan Ataturk Sen olduğunde, Dunya karardı Cicekler gulen yuzunu, Sen oldun diye kararttı Şimdi senin sayende, Bu kadar rahat, Bu kadar bağımsız, Olabiliyoruz Atam alıntı
İlkoğretim 1 Sınıf Ataturk Şiirleri 1 Sınıf Ataturk Şiirleri MAVİ GOZLU KOMUTAN Mavi gozlerine dalınca insan, Kaybolur engin denizlerinde Sen izin vermazsin boğulmamıza, Bırakmazsın vatanını tek bir başına Kalbimizde yaşayan bir efsanesin, Duşmana boyun eğmezsin, Eğer inanırsan kazanırsın, Kucuk değil sen buyuk duşunursun Bir bakışın yeter duşmana, Omadı, bir sozun Kacacak delik bırakmazsın, Bazen de bağışlarsın Şimdi hissediyorum seni, İliklerimde ve yureğimdesin Her zaman olduğu gibi Cesaretle, savaşmayı yeğlersin ATATURKUM Sarı saclım Mavi gozlum Doğdun sen Selanikte Ataturkum Biz Turk milletiyiz, Sahip cıkarız Turklere, Kendini bizler icin, Feda ettin Ataturkum Bizler borcunu odeyemeyiz, Biz bu yurdu koruyoruz Kendini bizler icin, Feda ettin Ataturkum O MUSTAFA KEMAL Atam sana doyamadan Girdin kara topraklara Gavi gozlerinde boğulmadan Gomuldun derinlere Sacının teliyle Gozlerinin mavisiyle Belindeki kılıcınla Yerin tarihtir senin Ufukta bir guneş ADI MUSTAFA KEMAL Bu milleti kurtardı O MUSTAFA KEMAL ATAM Yurdumuzu kurtaran, Turkluğe can katan, Bu guzel yurdu, Bize bağışlayan Ataturk Sen olduğunde, Dunya karardı Cicekler gulen yuzunu, Sen oldun diye kararttı Şimdi senin sayende, Bu kadar rahat, Bu kadar bağımsız, Olabiliyoruz Atam alıntı