Son Konu

İlkoğretim Haftası İle İlgili Hikaye

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
İlkoğretim Haftası Hikaye orneği
İlkoğretim Haftası Hakkında Hikaye

OKULA BAŞLARKEN

Aşağıda okuyacağını yazıda bir oğrencinin okulda gecen ilk gunleri anlatılıyor

Ankara’nın İncesu semtinde oturanlar bilirler Dokuz Eylul Sokağı’nda onu soğutlu bir ev vardır Biz o evin ikinci katında otururduk Ben sık sık balkona cıkar, soğut ağacının dallarını tutar, yapraklarına bakardım Hic unutmuyorum, o balkon sanki kucuk bir cicek bahcesiydi Babam coğu zaman bu balkonda oturur, beni yanına cağırır, kucağına alırdı Bir gun sarı gulun yanına koyduğu sandalyesinde oturuyordu Beni cağırdı, gittim, optu, sevdi sonra :– Ozlem, artık okul cağın geliyor Bu yıl okula başlayacaksın Senin de siyah onluğun, beyaz yakan, guzel kurdelelerin, kitapların, defterlerin, boyalı kalemlerin, cantan olsun istiyorum, dedi Babamın bu konuşması beni cok sevindirdi İcim icime sığmaz oldu Gun boyu okula kaydımın nasıl olacağını, kayıt sırasında neler sorulduğunu, okulda neler oğreneceğimizi, acıkınca orada ne yapılacağını, duşundum durdum Sanıyorum ertesi gundu Babamla okula gittik Okulun dış kapısından iceri girerken, icim bir hoş oldu Heyecanlandım Herkes bana bakıyor gibiydi Merenlerden cıkıp bir odanın onune geldik Babamın elini daha sıkı tuttum Girdiğimiz odada bizi guler yuzlu bir hanım karşıladı Kayıt icin geldiğimizi soyledik Gosterilen yere oturduk Babam, cantasından cıkardığı kimliğimi, vesikalık fotoğrafımı ve birkac zarfı masada oturan hanıma verdi Sonradan o orta yaşlı hanımın mudur yardımcısı Sevim Hanım olduğunu oğrendim Sevim Hanım beni yanına cağırdı, sevdi, yanaklarımı okşadı, adımı sordu– Ozlem, dedim Sonra elimi tuttu avuclarının arasına aldı Parmaklarımdan birini işaret ederek adını sordu– Serce parmak, dedim– Doğru, dedi Babamın verdiklerini dosyaya koydu Buyuk bir defterde babam gosterilen yeri imzaladı Guler yuzlu hanım kayıt işleminin bittiğini bildirdi Onumuzdeki Pazartesi gunu okul acılıyor dedi Kalktık eve donduk Pazartesi gunu oldu Sabah erkenden kalktım Elimi yuzumu iyice yıkadım Havlu ile kuruladım Annem onluğumu giydirdi Beyaz yakamı taktı Kurdelemi bağladı Kitaplarım, defterlerim, kalemlerim, cantamın icindeydi Hep beraber kahvaltımızı yaptık Sonra koridorda bulunan boy aynasının onune gittim Aynadaki Ozlem’e baktım Siyah onluğum, beyaz yakam ve kurdelemle cok guzel olmuştum Lavaboya gectim, dişlerimi fırcaladım Bu arada babam da hazırlanmıştı Cantamı sağ elime aldım Annemi optum Babamla merenleri indik, sokağa cıktık Evden okula doğru giderken babamın elini sımsıkı tuttum Daha once kaydımın yapıldığı, İncesu İlkokulu’na geldik Okul bahcesi analar, babalar ve cocuklarla dolmuştu Babamın elini hic bırakmak istemiyordum Baktım benim gibi bircok cocuk annelerinin, babalarının ellerini sımsıkı tutuyorlardı İclerinde ağlayanlar bile vardı Bahcedeki akasya ağacının altında sarışın bir cocuk durmadan ağlıyorduAz sonra zil caldı Okulun kapısından yaşlı, genc, uzun ve orta boylu oğretmenler cıktı İclerinden biri :– Eski oğrenciler bayrak direğinin sağ tarafına gecsinler, burada sıra olsunlar, yeni kayıt olanlar da solda dursunlar, dedi Bizim Bulunduğumuz yana dondu Sonra ellerinde birer kağıt olan oğretmenler adlarımızı okuyarak bizi ayrı yerlerde sıra ettiler Butun oğrenciler birbirleriyle konuşuyorlardı Bu arada beyaz saclı bir adam konuşmaya başladı Hepimiz sustuk Konuşma bittikten sonra, uzun boylu, şişman bir cocuk bayrakla kapı onune geldi İstiklal Marşı soylendi, ant icildi Sonra herkes kendi dersliğine sıra ile dağıldı Sıralarımıza oturduk Benim gibi babası ile, annesi ile dersliğe girenler de vardı Oğretmen tek tek adımızı sordu Biz de bir bir soyledik Oğretmen hepimizi sevdi, okşadı Şarkılar soyledi Oykuler anlattı Sonra bize dondu:– İcinizde şarkı, turku bilen var mı? Dedi Bilenler bildikleri şarkıları, turkuleri soylediler Bu arada babam ve oteki cocukların anneleri ayrıldılar Okulumu, sınıfımı, oğretmenimi oyle cok sevdim ki… O gunden sonra okula hep yalnız gittim

alıntı​

Üst Alt