Altaylı, "Bu çekilmenin nedeni ne bilmiyorum. Nasıl gerçekleşecek onu da şimdilik bilmiyorum. Ancak İnan Kıraç bu işin içinde artık olmayacak. Alışılmış Hisarcıklıoğlu kalmaya ikna edemezse" tabirini kullandı.
Fatih Altaylı, Habertürk'te "Bir babayiğit gitti" başlığıyla yayımlanan yazısında "Türkiye uzunca bir müddettir ‘yerli otomobil’ mevzuunu konuşuyor. Daha doğrusu konuşuyordu. Sonra TOBB’un tertibiyle ortaya 5 babayiğit diye anılan bir küme çıktı" sözünü kullandı.
"TOBB’da bu kümeye kurumsal olarak ortak oldu ve Yerli Araba Teşebbüs Kümesi oluştu. Bir CEO belirlendi. 1 yılı aşkın müddettir de CEO tarafından kurulan grupla yerli arabanın altyapısı oluşturuluyor" hatırlatmasında bulunan Altaylı, şöyle devam etti:
"Daha evvel yazdığım üzere, evvel nasıl bir araba konseptine karşılık arandı, bir prototip çizildi, şu anda onun teğe bir modeli hazırlandı, Aralık-Ocak üzere de yürüyen ilk prototip tanıtılacak.
Daha kıymetlisi de yerli elektrikli arabanın ‘evreni’ oluşturuluyor. Yani Türkiye’de bu arabaya katkı sağlayacak bir sanayi yapısı kuruluyor. Bu türlü bakınca da işler yolunda üzere.
Lakin geçtiğimiz günlerde yerli araba işinde hiç beklenmedik bir gelişme oldu. 5 babayiğit ortasında, araba işinde en deneyimli ortak sayılabilecek bir isim ya da o ismin firması apansızın ‘Su kaynattı’ ya da ‘Su koyverdi’.
Türkiye’de pek çok markaya fason üretim yapan, New York’ta taksi ihalesine girip finale kalmayı başaran, bugün Türkiye’de araba deyince akla gelen birinci 10 isimden biri olan İnan Kıraç Yerli Araba Teşebbüs Kümesi ya da tam ismiyle ‘Türkiye’nin Araba Teşebbüs Grubu’ TOGG’un ve tıpkı vakitte da TOBB’un Lideri olan Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir mektup yazarak ‘Yerli Araba Teşebbüs Grubu’ndan çekilmek istediğini’ bildirdi.
Bu çekilmenin nedeni ne bilmiyorum. Nasıl gerçekleşecek onu da şimdilik bilmiyorum. Ancak İnan Kıraç bu işin içinde artık olmayacak. Natürel Hisarcıklıoğlu kalmaya ikna edemezse."