İncirli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 6 adet kuru incir (suda ıslatılıp 5 dk suda bekletilir ve küçük küçük doğranır)
- 1.5 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı un (incir karışımı için)
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gram tereyağ
- Toz krem şanti
İncirli Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve ılık su bir kaba alınıp çırpılır. Sonra kabartma tozu ve un elenerek çırpılan karışıma eklenip spatula yardımı ile karıştırılır.
- En son ceviz ve incir eklenmeden önce ayrı tabaklara alınıp üzerine 1er yemek kaşığı un eklenip karıştırıldıktan sonra kek harcına eklenir.
- Bu işlem ceviz ve incir dibe çökmesin diye yapılır. Son kez karıştırılıp biraz yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye dökülüp düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 20-25 dk kontrollü pişirilir. 4-5 dk soğumaya bırakıp şerbeti dökülür.
- Şerbeti için 1,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nescafe ve yarım su bardağı toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Kekin üzerine eşit şekilde dökülür.
- Muhallebi için önce 1 bardak süt ayrılır. İçine un ve nişasta konup açılır, eritilir. Bunu yapma nedenim muhallebinin pürüzsüz olmasını sağlamak.
- Kalan süt ve şeker tencereye alınır. Süt kaynamaya başlayınca nişasta+un+süt karışımı eklenerek pişirilir.
- İnmeye yakın tereyağ konur. Karıştırılarak tereyağın erimesi sağlanır. Altı kapatılır ve biraz ılıyınca üzeri strechle kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra içine kremşanti eklenip yeniden çırpılır. Muhallebimiz hazır.
- Kekin üzerine eşit şekilde yayılır. Ben hindistan cevizi, kremsanti, fıstık ve incirle süsledim. Kremşantiyi sıkma ucuyla sıktım. Afiyet olsun ).