ingilizce bağlaclar conjunctions
ingilizce dilbilgisi
ingilizce zaman bağlacları
ingilizce bağlaclar listesi
ingilizcede kullanılan bağlaclar
Bağlaclar Conjunctions
Birleşme anlamına gelen “junction kelimesinden gelen baclarlar 7 kelime grubundan bir tanesini oluştururlar Bağlacları kelimeleri, kelime gruplarını ve cumlecikleri ve cumleleri birbirine bağlamak icin kullanırız
Başarılı ve zekisin – You are successful and clever
İyi bir baba ve duyarlı bir eşti – He was a good father and a sensitive husband
Onu gorursen lutfen bunu acıkla If you see her, please explain this
Raporu tamamladım ve sonra gonderdim I completed the report and then sent it
Bağlac Ceşitleri:
Bağlaclar temel olarak uc gruba ayrılır: Eşgudum Bağlaclar (Coordinators), Yan cumle Bağlacları (Subordinators), Cumleleri bağlayan Bağlaclar ( Sentence Connectors)
1 Eşgudum Bağlaclar – Coordinators: İki bağımsız cumleyi tek bir cumlede birleştirmek icin kullanılırlar Bu bağlaclardan once virgul kullanılabilir
AND: ve
The teacher is explaining, and the students are listening – Oğretmen acıklıyor ve oğrenciler dinliyor
BUT: ama
You needn ’t write each detail, but you should write the important ones – Her bir detayı yazman gerekmez ama onemli olanları yazman gerekir
SO: bu yuzden, boylece, dolayısıyla
He didn ’t know a foreign language, so the company didn ’t accept him – Yabancı dil bilmiyordu bu yuzden şirket onu kabul etmedi
OR: ya da, yoksa
We must study, or we will forget – Calışmalıyız yoksa unutacağız
YET: ama, yine de
The sun has been shining for hours, yet the ground is still wet – Saatlerdir guneş parıldıyor yine de zemin ıslak
FOR: den, dığı icin
He gave up climbing at 200 metres, for he didn ’t have the necessary equipment – Gerekli malzemesi olmadığı icin 200 metrede tırmanmayı bıraktı