B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 Tem 2024 #1 İnsanlarla İlgili Sozler Mesajlar İnsanlarla İlgili Kısa Sozler İnsanlar vardır ki, ancak bir muddet ağızlarda dolaşan turkulere benzerler Bir insanı tanımak istiyorsanız onu buyuk bir mevkiye geciriniz Kucuk insanlar kucuk şeylere cok kırılırlar, buyuk insanlar bunların hepsini gorur, fakat kırılmazlar En cok hoşumuza giden insan, kendimize benzettiğimiz insandır Buyuk olmak iyidir ama, insan olmak daha iyidir insanları Oldukları Gibi Kabul Etmeli ( pLautus ) Oyle adamlar gordum ki, ustunde elbise yok, oyle elbiseler gordum ki, icinde adam yok ( Mevlana ) İnsan kardeşiyle coktur, kuvvetlidir ( Hadisi Şerif ) Başlıca uc ceşit insan vardır Bilgisever, unsever ve para sever ( Platon ) Guclu insan,kendi kendini yenen insandır ( HzMuhammed Sav ) Mesut olduğum zamanlar insanları anlıyorum sanmıştım ( Her insan bir dunyadır ( Herbert ) Her insan meyvesi ile tanınır ( Martine Luther ) Hic bir insan raslamadım ki, onda oğrenilecek bir şey bulunmasın ( Alfred de Vigny ) Hic bir şey insan kadar yukselemez ve onun kadar alcalamaz ( Holderlin ) İnsan evvela kendi icinde, sonra dışarıda mağlup olur ( Rockefeller ) İnsan gorunduğunden daha değerli olmalı, cok iş başarmalı fakat az ortaya cıkmalı ( Moltke ) İnsana hayat verilmemiş, kiralanmıştır ( Publilius Syrus ) İnsan hayır istemekten usanmaz Fakat kendisine bir kotuluk dokunursa hemen umitsizliğe duşer, uzuluverir ( Fussilet Suresi: 49 ) İnsan hep kendini gecmeye calışmalıdır ( Northam Lee ) Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu goreceksin ( W E Channing ) Olgun insan, guzel sozler soyleyen değil, soylediğini yapan ve yapabileceğini soyleyendir ( Confucius ) Okuzlerle domuzlar konuşabilselerdi, konuları hep ot ve yem olurdu Mideleri icin yaşayan insanlar da onlardan farksızdır ( Epictetos ) Ustun sayılan insanlara yakından bakınca anladım ki, coğu herkes gibi insandır ( Montai ) İnsan, insanın kurdudur ( Plautus ) İnsan kendinden başkasını ornek almadıkca ilerleyemez ( Goldsmith ) İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır! ( Kıyamet Suresi : 36 ) İnsan, Ne iSe, O OLmayırededen tek mahluktur ( Albert Camus ) İnsan şişirilmiş bir tulum gibidir, ağzı acılınca soner ( Kaşgarlı Mahmut ) İnsan da, hayvanlar gibi yabanidir Tek farkı, dik yurumesidir ( Philemon ) İnsan ile insan arasında fark vardır Bir demirden hem nal hem de kılıc yaparlar ( Nizami ) İnsan zayıf olarak yaratılmıştır ( Nisa Suresi:28 ) İnsanlar vardır ki, ancak bir muddet ağızlarda dolaşan turkulere benzerler ( La Rochefoucauld ) İnsanların en kotusu, iyiliği kotulukle karşılayan ve insanların en iyisi, kotuluğe karşı iyilik yapandır ( Hz Ali ra ) Kuvvetli insan, kendi kendini yenen insandır ( Hadisi Şerif ) Mesut olduğum zamanlar insanları anlıyorum sanmıştım Onları ancak felaket icinde tanımam mukaddermiş ( Napolyon )
İnsanlarla İlgili Sozler Mesajlar İnsanlarla İlgili Kısa Sozler İnsanlar vardır ki, ancak bir muddet ağızlarda dolaşan turkulere benzerler Bir insanı tanımak istiyorsanız onu buyuk bir mevkiye geciriniz Kucuk insanlar kucuk şeylere cok kırılırlar, buyuk insanlar bunların hepsini gorur, fakat kırılmazlar En cok hoşumuza giden insan, kendimize benzettiğimiz insandır Buyuk olmak iyidir ama, insan olmak daha iyidir insanları Oldukları Gibi Kabul Etmeli ( pLautus ) Oyle adamlar gordum ki, ustunde elbise yok, oyle elbiseler gordum ki, icinde adam yok ( Mevlana ) İnsan kardeşiyle coktur, kuvvetlidir ( Hadisi Şerif ) Başlıca uc ceşit insan vardır Bilgisever, unsever ve para sever ( Platon ) Guclu insan,kendi kendini yenen insandır ( HzMuhammed Sav ) Mesut olduğum zamanlar insanları anlıyorum sanmıştım ( Her insan bir dunyadır ( Herbert ) Her insan meyvesi ile tanınır ( Martine Luther ) Hic bir insan raslamadım ki, onda oğrenilecek bir şey bulunmasın ( Alfred de Vigny ) Hic bir şey insan kadar yukselemez ve onun kadar alcalamaz ( Holderlin ) İnsan evvela kendi icinde, sonra dışarıda mağlup olur ( Rockefeller ) İnsan gorunduğunden daha değerli olmalı, cok iş başarmalı fakat az ortaya cıkmalı ( Moltke ) İnsana hayat verilmemiş, kiralanmıştır ( Publilius Syrus ) İnsan hayır istemekten usanmaz Fakat kendisine bir kotuluk dokunursa hemen umitsizliğe duşer, uzuluverir ( Fussilet Suresi: 49 ) İnsan hep kendini gecmeye calışmalıdır ( Northam Lee ) Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu goreceksin ( W E Channing ) Olgun insan, guzel sozler soyleyen değil, soylediğini yapan ve yapabileceğini soyleyendir ( Confucius ) Okuzlerle domuzlar konuşabilselerdi, konuları hep ot ve yem olurdu Mideleri icin yaşayan insanlar da onlardan farksızdır ( Epictetos ) Ustun sayılan insanlara yakından bakınca anladım ki, coğu herkes gibi insandır ( Montai ) İnsan, insanın kurdudur ( Plautus ) İnsan kendinden başkasını ornek almadıkca ilerleyemez ( Goldsmith ) İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır! ( Kıyamet Suresi : 36 ) İnsan, Ne iSe, O OLmayırededen tek mahluktur ( Albert Camus ) İnsan şişirilmiş bir tulum gibidir, ağzı acılınca soner ( Kaşgarlı Mahmut ) İnsan da, hayvanlar gibi yabanidir Tek farkı, dik yurumesidir ( Philemon ) İnsan ile insan arasında fark vardır Bir demirden hem nal hem de kılıc yaparlar ( Nizami ) İnsan zayıf olarak yaratılmıştır ( Nisa Suresi:28 ) İnsanlar vardır ki, ancak bir muddet ağızlarda dolaşan turkulere benzerler ( La Rochefoucauld ) İnsanların en kotusu, iyiliği kotulukle karşılayan ve insanların en iyisi, kotuluğe karşı iyilik yapandır ( Hz Ali ra ) Kuvvetli insan, kendi kendini yenen insandır ( Hadisi Şerif ) Mesut olduğum zamanlar insanları anlıyorum sanmıştım Onları ancak felaket icinde tanımam mukaddermiş ( Napolyon )