Kullanıcılar, Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 13'ün beta sürümünü eğer isterlerse kullanabiliyorlar. Her ne kadar iOS 13'ün yeni özelliklerini deneyimlemek kullanıcılar için heyecan verici olsa da Apple tarafından da yapılan açıklamalara nazaran bu sürümlerde kimi sıkıntılar yaşanabiliyor. Sizler de iOS 13'ün beta sürümünü iPhone ya da iPad'lerinize yüklemiş olabilirsiniz. Lakin karşılaştığınız sıkıntılar canınızı sıkmış olabilir ya da tekrardan iOS'un son kararlı sürümüne geri dönmek isteyebilirsiniz. Aşağıda anlatacağımız adımları izlediğiniz takdirde, iOS 13 beta sürümünden çıkarak iOS 12'ye tekrardan dönebilirsiniz. İşte iOS 13 beta sürümden iOS 12'ye geri dönme rehberi;
Not: Geri dönme sürecine başlamadan evvel yapmanız gereken birtakım süreçler bulunuyor. Bu süreçlerden birincisi iPhone ya da iPad'inizin en az yüzde 70 şarja sahip olduğuna emin olun. Yapmanız gereken 2. şey ise zatî datalarınızı kesinlikle yedeklemektir.
1. Adım
Yapmanız gereken birinci süreç, iOS 12'nin son sürümünün yazılımı indirmektir. iOS 12.3.1 IPSW belgesini indirmek için burada bulunan ilişkiye gidin. Dikkat etmeniz gereken nokta, indireceğiniz IPSW belgesinin telefon ya da tablet modelinizle münasip olması. Bununla birlikte internet temasınızın sağlıklı olması, indirmenizin yarıda kalmaması da büyük bir kıymet taşıyor.
2. Adım
iPhonumu Bul özelliğini kapatın. Bunu yapmak için telefon ya da tabletinizin ayarlar menüsüne gidebilirsiniz.
3. Adım
Bu adımda iTunes pratiğinin en son sürümüne gereksiniminiz bulunuyor. iTunes pratiğini bilgisayarınıza indirmek için buraya giderek sizin için en münasebetli sürümü indirebilirsiniz. İndirme sürecini tamamladıktan sonra telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
4. Adım
Bu adımda iPhone ya da iPad'inizi kurtarma (DFU) moduna almanız gerekmektedir. Kurtarma moduna alma süreci iPhone modellerinde ve tabletlerde değişiklikler göstermektedir. iOS 12'ye geri dönmek istediğiniz cihazı kurtarma moduna nasıl alacağınızı bilmiyorsanız, buradan Apple'ın ilgili internet adresine ulaşabilirsiniz.
5. Adım
iTunes pratiği telefonunuzu gördükten sonra önünüzde bulunan ekranda iPhone'u geri yükle kısmını görebileceksiniz. Bu ekranda 'iPhone'u geri yükle' ya da 'Restore iPhone' yazan bölgeye tıklayın.
6. Adım
Bu adıma geldiğimiz devir 1. adımda indirmiş olduğumuz belgenin yanını göstermemiz gerekiyor. İndirmiş olduğunuz iOS 12.3.1 IPSW evrakını bulduktan sonra 'Geri Yükle ve Güncelle' seçeneğine tıklayın. Bu süreci yaptıktan sonra telefonunuzun tekrar açılacak ve tıpkı yazılım aktüelleştirme süreçlerinde olduğu üzere sizi bir mühlet bekletecek. Süreçlerin tamamlanmasından sonra iPhone ya da iPad'iniz tekrar iOS 12 işletim sistemine dönmüş olacak.