Son Konu

İpad Alternatifleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
iPad Benzeri Urunler

Apple'ın piyasaya surmesiyle birlikte iyice cılgınlık haline gelen Tablet PC'ler, diğer firmaların da ilgisini cekiyor Peki iPad'in karşısında hangi potansiyel rakipler var? Gelin bakalım

iPad piyasaya surulduğunden beri konuşulan tek şey, urunun sektordeki başarısı Urun piyasaya cıkmadan once ise konuşulan tek şey, Tablet PC'lerin piyasada başarılı olup olamayacağıydı iPad tum dunyaya bunu başarabildiğini gosterince, diğer firmaların da bu sektor dolayısıyla ağızları sulanmaya başladı
iPad'in en ciddi rakibi olarak gosterilen HP Slate ile, iPad arasındaki farklar

Şimdilerde bircok haber, ceşitli urunlerin piyasaya Tablet PC sunacağını belirtiyor Bunlar arasında duyurulma tarihi hemen hemen iPad'in duyurulmasıyla aynı doneme denk gelen Microsoft & HP ortak urunu olan Slate en populeri diyebiliriz

O zaman gelin bakalım iPad'e alternatif olarak piyasaya surulecek olan Tablet PC'ler hangileri

HP Slate

iPad alternatifleri arasında en populeri HP ve Microsoft ortak yapımı olan HP Slate var dedik Urunun Microsoft ile olan otaklığı ise, işletim sistemi olarak Windows serisinden Windows 7 kullanacak olması Esasında son soylentilerle birlikte Windows 7 yerine, firmanın mobil tabanlı bir işletim sistemini tercih edeceği soylentiler arasında olsa da, ozellikle VGA kamera ve USB girişleriyle birlikte, iPad'i karşısındaki en ciddi rakip

Asus

HP, Tablet PC işine girer de Asus durur mu? Asus Eee Pad ismiyle piyasaya sureceği Tablet PC, HP Slate gibi Windows 7 kullanıyor olacak Firma ayrıca Windows 7'ye alternatif olarak, Google'ın Android işletim sistemini kullanan bir de versiyonunu hazırlıyor

MSI Sketchbook

10 inc ekran boyutu ve Windows 7 işletim sistemiyle MSI'ın Tablet PC'si Sketchbook, iPad'in karşısında oldukca başarılı olmaya aday Intel'in Atom Zxx Menlowclass işlemcisini kullanacak olan Tablet PC, 3G ve WiFi desteğine ağırlık verecek

Joojoo

Şu ana kadar bahsettiğimiz tum Tablet PC'ler Windows ya da iPhone OS tabanlı olarak hazırlanıyordu Joojoo ise diğerlerinden farklı olarak Linux tabanlı olacak ve acık kaynak kodlu olmasının avantajlarından sonuna kadar yararlanacak

Joojoo icin geliştirilebilecek olan uygulamaları duşundukce, acık kaynak kod dunyasına gonul verenlerin daha da heyecanlandığı Joojoo, kelimenin tam anlamıyla sektorun yonunu değiştirebilecek potansiyele sahip bir Tablet PC

Üst Alt