Akıllı telefon tutkunlarının büyük bir merakla beklediği Apple’ın Eylül lansmanına artık epey kısa bir müddet kaldı. Amerikalı teknoloji devinin yeni akıllı telefon modellerini Eylül ayında piyasaya süreceğini çabucak herkes biliyor. Bununla birlikte bilinmeyen şey ise, bu tanıtımın Eylül’ün hangi günü yapılacağı.
Apple şu ana kadar bu hususta ser verip sır vermezken, Amerikalı teknoloji devine yakınlığıyla bilinen duyum hesabı @ihactu şirketin tanıtım için 13 Eylül’ü seçtiğini argüman etti. Tekrar tıpkı hesaptan paylaşılan tezlere nazaran satışlar ise ay sonunda başlamış olacak.
iPhone 14 lansmanı ne vakit? İşte yanıtı
Aslında mevcut şartlar düşünüldüğünde kelam konusu tarihler son derece mantıklı görünüyor. Bilhassa Apple’ın en büyük üretim üslerinden biri olan Çin’de sık sık karantina uygulamasına başvurulması, ilerleyen vakitlerde bu bölgedeki üretim faaliyetlerinin kısa vakitli da olsa sekteye uğrayabileceğini gösteriyor. İşte bu nedenle Apple’ın bir an evvel tanıtımı gerçekleştirmesi ve yeni modellerini süratlice satışa sunmaya başlaması gerekiyor.
Bilindiği üzere Apple bu sene tekrar 4 farklı model tanıtacak fakat bir farkla. Geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz 5,4 inçlik iPhone Mini modelleri artık tanıtılmayacak. Bu modelin satış performansından son derece rahatsız olan Apple, Küçük modelini Max yahut dillendirilen başka ismiyle Plus modeliyle değiştirecek.
Apple bu yeni stratejisi sayesinde kullanıcılarının karşısına 2 adet standart iPhone modeli ve 2 adet de Pro modeliyle çıkış yapacakken, bu yıldan itibaren Pro modelleriyle Standart modeller ortasında bariz farkların olması bekleniyor.