iPhone arşivlenmiş mesajları geri getirme işlemi için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir. Bu adımları takip ettiğinizde mesajlar karşınıza çıkar.
Adım 1: iPhone cihazınız içerisinde bulunan “Mesajlar” uygulamasını açın.
Adım 2: Ekran panelinde bulunan üst kısımdaki arama çubuğuna aradığınız kişinin adını ya da numarasını girin.
Adım 3: Arama sonuçları sayfasının alt kısmında “Mesajlar” veya “Geri Dönüşüm Kutusu” sekmelerini bulacaksınız.
Adım 4: Çıkan ekran üzerinde bulunan “Geri Dönüşüm Kutusu” sekmesini açın.
Adım 5: Arşiv mesajları içeren liste karşınıza çıkacak.
Adım 6: İlgili mesajı bulun ve “Geri Yükle” seçeneğine tıklayın.
Arşiv mesajlar silinmeden önce iPhone tarafından saklanır. Yukarıdaki adımları kullanarak istediğiniz zaman arşiv mesaja ulaşmanız mümkün olur. Arşiv mesajı geri yüklemek ile silinmiş mesajı geri yüklemek arasında fark vardır. Silinmiş mesajlar için iCloud veya iTunes yedeklemelerinizi kullanmanız gerekir.
iPhone Arşivlenmiş Mesajlar Nerede?
iPhone arşivlenmiş mesajlar cihazın ana ekranında gösterilmez. Bu durum yerine arşiv mesajlar için özel bir bölüm bulunur. Mesajlar uygulamasında aramada bulunduğunuzda ya da belirli bir arama yaptığınızda karşınıza çıkar. Arşiv mesajları bulmak için;
Adım 1: iPhone cihazınız içerisinde bulunan “Mesajlar” uygulamasını girin.
Adım 2: Ekran panelinde bulunan üst kısımdaki arama çubuğuna arşivinde aradığınız kişinin adını ya da numarasını yazın.
Adım 3: Arama sonuçları sayfasının alt kısmında “Mesajlar” veya “Geri Dönüşüm Kutusu” sekmelerini bulacaksınız.
Adım 4: Karşınıza gelen ekranda “Geri Dönüşüm Kutusu” sekmesine tıklayın.
Adım 5: Arşiv mesajları içeren liste karşınıza çıkacak. Burada arşiv mesajları bulmanız mümkün olur.
iPhone Arşivlenmiş Mesajları Gizleme
iPhone’da belirli bir mesaj konuşmasını gizlemek, arşivlemek, Mesajlar uygulamasındaki ana ekranınızdan kaldırmak için şu adımları takip etmeniz mümkündür:
Adım 1: Cihazınızda “Mesajlar” uygulamasını açın.
Adım 2: Arşivlemek istediğiniz mesaj üzerine gelin. Konuşmayı seçin ve parmağınızın üstünde konuşmaya basılı tutun.
Adım 3: Açılan menü üzerinde “Diğer” sekmesine giriş yapın.
Adım 4: Seçim moduna girin ve arşivlemek istediğiniz konuyu seçin.
Adım 5: Ekranın altındaki çıkan çubuğa “Arşivle” seçeneğine tıklayın.
Arşivlenen mesajı geri getirmek istediğinizde yukarıda açıklandığı gibi arşivlenmiş mesajınızı bulun ve onu seçin. Daha sonra, arşivlenmiş olan konuşmayı açmak istediğinizde, mesajlar uygulaması içerisinde bulunan arama çubuğuna arşivlenmiş kişinin numarasını ya da adını yazın. Arama sonucunda istediğiniz gibi hareket etmeniz mümkün olur.
iPhone Arşivlenmiş Mesajlar Nasıl Silinir?
iPhone’da arşivlenmiş bir mesaj konuşmasını silmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir:
Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın.
Adım 2: Arşivlenmiş mesajları görüntülemek için arama çubuğunda bulunan arşivlenen kişinin adını ya da numarasını yazın ve karşınıza çıkan arama sonuçları sayfasını açın.
Adım 3: Arşivlenen mesaj konuşmasını bulun; mesajların üzerine kaydırın ya da parmağınızla mesajın üzerine basılı tutun.