Son Konu

iPhone'da silinen fotoğraf ve mesajlar nasıl geri getirilir?

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
iphoneda-silinen-fotograf-ve-mesaj-nrQr_cover.jpg

Apple, iOS'i kapalı bir işletim sistemi olarak sunması ile Android'deki üzere özgürlük sunamaması ile çok eleştiriliyor. Lakin son güncellemeler ile iOS'te kendini yavaş yavaş açmaya başladı. Bildiğiniz üzere bu özgürlükten ötürü Android'de silinen belgelerinizi kolay kolay geri getirebiliyorsunuz. Aslında bu iPhone'da da mümkün. iPhone'da silinen fotoğraf ve iletileri geri getirmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

iPhone'da silinen fotoğraf ve iletileri geri getirmek için Apple resmi bir takviye sunmuyor. Fakat 3. parti uygulamalar ile iPhone'u PC'ye bağlayarak eski belgelerinizi kurtarabiliyorsunuz. Lakin bunun için telefonunuzun sıfırlanmamış olması gerekiyor. Şayet yakın bir vakitte iPhone'da ezkaza fotoğraf yahut ileti sildiyseniz aşağıda paylaşacağımız sistem ile bunları geri getirebilirsiniz.

Kullanacağımız uygulamanın ismi iPhone Veri Recovery. Bu uygulama ile sildiğiniz rehber, davet geçmişi, iletiler, fotoğraflar, notlar ve Safari geçmişinizi kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz.

iPhone'da silinen fotoğraf ve iletiler nasıl geri getirilir?

1. Adım: iPhone Veri Recovery uygulamasını buradan indirin ve yükleyin.

2. Adım: iPhone'u Lightning kablo ile bilgisayara bağlayın.

3. Adım: Şayet iPhone'u bağladığınızda iTunes açılırsa; iTunes'u kapatın.

4. Adım: iPhone Veri Recovery uygulamasını açın.

5. Adım: iPhone Veri Recovery uygulaması açtığınızda "Next" tuşuna basın ve uygulamanın iPhone'unuzu taramasını bekleyin.

6. Adım: Uygulama tarama sürecini bitirdikten sonra; rehber, davet geçmişi, iletiler, fotoğraflar, notlar ve Safari geçmişi üzere kategoriler halinde silinen datalarınız listelenecek.

7. Adım: Kurtarmak istediğiniz bilgileri seçerek "Recovery" tuşuna basın.

8. Adım: Kurtarma sürecinden sonra iPhone'dan silinen datalarınızı bilgisayarınıza kaydedebilir ve sonrasında iPhone'a aktarabilirsiniz.

iphoneda-silinen-fotograf-ve-mesaj-phRg.png

iCloud silinen datalar nasıl kurtarılır?

Bir başka sistem ise iCloud kullananlar için geçerli. Şayet iCloud'da evrak ve rehberinizi sildiyseniz; iCloud.com üzerinden Apple ID'niz ile giriş yapın. Açılan ekrandan sağ üst taraftan profil fotoğrafınıza ve akabinde Hesap Ayarları seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfadan en alttan belgeleri geri yükle, bireyleri geri yükle, takvimleri geri yükle ve yer işaretlerini geri yükle seçeneklerine tıklamak sildiğiniz dataları kurtarın. iCloud üzerinden sildiğiniz bildirileri ve fotoğrafları geri getiremeyeceğinizi belirtelim.

Üst Alt