1/2 (yarım) yemek kaşığı salça(domatesin rengine nazaran değişebilir.
Yağ (ben zeytinyağ kullanıyorum)
1 limon, tuz, karabiber
Tercihen 1 fincan haşlanmış nohut (benim buzdolabında her daim haşlanmış nohut bulunur)
İri Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bamyalar yıkanır, bir süzgüde kurumaya bırakılır. Domatesler rendelenir, tuz, limon suyunun yarısı ek edilir. Suyu süzülen bamyalar 1 cm kalınlığında domatesli karışımın içine doğranır ve karıştırılır. Doğrama sırasında bamyaların salyalanmasına aldırmayın, pişince düzeliyor.
Bir tencerede rendelenen soğan, kıyma ile birlikte kavrulur. Salçası ek edilerek kavrulmaya devam edilir. Karabiberi ek edilir. Suyu ek edilerek kaynamaya bırakılır.
Kıymalı karışım kaynayınca bamyalı karışım ek edilir. Kalan limon suyu ek edilir.
Limon eği damak tadına nazaran arttırılabilir. Ölçüsü limonun büyüklüğü ve damak tadına nazaran değişebilir. Ben ekşili olmasını tercih ediyorum.
Pişen yemeğe tercihen nohut ek edilir ve altı kapatılır.
Yemek dinlendikten sonra afiyetle yiyeceğiniz çok sulu olmayan çorba kıvamında bir yemeğiniz olacak. Ayrıyeten hiç salyasının kalmadığını göreceksiniz. Ben ve ailem bamya yemeğinden daha çok seviyoruz bu tanımı.
Birinci adımdaki karışımı yazın bir torbaya koyarak derin dondurucuda saklıyorum ve kışın pişiriyorum.