iltasyazilim
Yeni Üye
İrmikli Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt
*7 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*1 paket damla sakızlı vanilya
Süslemek için;
*Hindistan cevizi
*Kakao
*Renkli süs şekerleri
İrmikli Lokumlar Tarifi Yapılışı
Kremşanti ve vanilya dışında bütün malzemeler karıştırıp muhallebiyi ocağa alıyoruzKaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip muhallebiyi soğutmaya bırakıyoruz soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz Daha sonra elimizde yuvarlayıp Hindistan cevizine, kakaoya, şekerlemeye birde hindistan cevizi ve kakaoyu da karıştırıp bulayabiliriz Daha sonra da servisi rahat olsun diye kağıt kalıplar kullandım ben
Not:Ellerimizi her lokum yapımında ıslatıyoruz ki elimize yapışmasın Hadi kolay gelsin
Afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*7 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*1 paket damla sakızlı vanilya
Süslemek için;
*Hindistan cevizi
*Kakao
*Renkli süs şekerleri
İrmikli Lokumlar Tarifi Yapılışı
Kremşanti ve vanilya dışında bütün malzemeler karıştırıp muhallebiyi ocağa alıyoruzKaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip muhallebiyi soğutmaya bırakıyoruz soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz Daha sonra elimizde yuvarlayıp Hindistan cevizine, kakaoya, şekerlemeye birde hindistan cevizi ve kakaoyu da karıştırıp bulayabiliriz Daha sonra da servisi rahat olsun diye kağıt kalıplar kullandım ben
Not:Ellerimizi her lokum yapımında ıslatıyoruz ki elimize yapışmasın Hadi kolay gelsin
Afiyet olsun