B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Ara 2023 #1 Dayanışma ile ilgili atasozleri Bir elin nesi var, iki elin sesi var Turk Atasozu Sacayağın ayağı uc olur, Birbirine guc olur, biri kulursa hic olur Turkmenistan Turkleri Atasozu Yalnız olan rahat gormez, yardımlaşan, yorulma bilmez Tatar Atasozu Allah yardım ederse kuluna her iş girer yoluna Turk Atasozu Herkesin yardımlaştığı yerde işler yarım kalmaz Turk Atasozu Almayı iyi goruyorsan vermeyi kotu gorme Uygur Atasozu Ekmeğini yalnız yiyen yukunu dişiyle kaldırır Turk Atasozu Kardeşinin salını karşıya gecirmeye yardım et, goreceksin ki, sen de karşıdasın Hint Atasozu Sağlam goz ağlasa, kor gozden yaş cıkar Uygur Atasozu Mandaya dayanacak ağac olursa kurtlara sala okur Turk Atasozu Bir mahalle de birisi aclık sebebiyle olurse, o mahallenin hepsi onun katili olur İmece gunu bulut gormeyene ne mutlu Turk Atasozu Ağac duşerde yakınına yaslanır Gagavuz Atasozleri Kendi evini yapamıyorsan, bir yapana taş taşı Hint Atasozu
Dayanışma ile ilgili atasozleri Bir elin nesi var, iki elin sesi var Turk Atasozu Sacayağın ayağı uc olur, Birbirine guc olur, biri kulursa hic olur Turkmenistan Turkleri Atasozu Yalnız olan rahat gormez, yardımlaşan, yorulma bilmez Tatar Atasozu Allah yardım ederse kuluna her iş girer yoluna Turk Atasozu Herkesin yardımlaştığı yerde işler yarım kalmaz Turk Atasozu Almayı iyi goruyorsan vermeyi kotu gorme Uygur Atasozu Ekmeğini yalnız yiyen yukunu dişiyle kaldırır Turk Atasozu Kardeşinin salını karşıya gecirmeye yardım et, goreceksin ki, sen de karşıdasın Hint Atasozu Sağlam goz ağlasa, kor gozden yaş cıkar Uygur Atasozu Mandaya dayanacak ağac olursa kurtlara sala okur Turk Atasozu Bir mahalle de birisi aclık sebebiyle olurse, o mahallenin hepsi onun katili olur İmece gunu bulut gormeyene ne mutlu Turk Atasozu Ağac duşerde yakınına yaslanır Gagavuz Atasozleri Kendi evini yapamıyorsan, bir yapana taş taşı Hint Atasozu