Son Konu

ısınma hareketleri resimli anlatım

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ısınma hareketleri resimli anlatım

ISINMA HAREKETLERİ
Isınmış bir vucut her zaman icin ısınmamış bir vucuda oranla daha performanslı calışır
Aşağıda şekillerini verdiğimiz hareketleri yapmanızı tavsiye ediyoruz Bu hareketleri sadece kaymadan once değil duzenli aralıklarla yapmakta fayda var Eğer bu hareketleri yaparken normalden fazla bir ağrı hissediyorsanız, bir doktorla goruşup onun, sizin icin hazırladığı programı uygulamanız yerinde olur
Unutmayın bu hareketler standart hareketlerdir
Isınmak bir coğunuza komik geldiği icin eminim yapmak istemiyorsunuzdur
ama inanın jandarma eşliğinde sedyeyle aşağı gelmekten iyidir
Bu hareketleri yapmak sakatlanmanızı engellemez ama sakatlanma riskini azaltır
Sakatlanmanın en kotu yanı bir sure kayamamaktır, bunu duşunun ve snowboard yapabilmek icin ısının
imagesisinmahareketleriresimlianlatim5afac9891ccc7

Yukarıdaki şekilde gorduğunuz gibi şart olmamakla beraber once sağınıza sonra ortaya ve en son solunuza uzanarak esniyorsunuz Resimdeki kadar bacaklarınızı acmayı denemeyin bile
imagesisinmahareketleriresimlianlatim5afac98a811f8

Sağ ayağınızı sol bacağınızın altına atıyorsunuz, daha sonra sol bacağınızı sağ bacağınızın uzerine yerleştirip, one eğilerek esniyorsunuz
Butterfly
Bildiğimiz kelebek hareketiyle ısınmaya devam ediyoruz

Sağ ayağınızı sol dizinizin arkasına atıp vucudunuzu belinizden sağ arkaya doğru olacak şekilde duruyorsunuz, Zorlamdan yavaşca
Aman belinize dikkat!

Şekildeki gibi egzersizler yaparak bacaklarınızı calıştırıyorsunuz
Side Bend
Sağ ve sol tarafa doğru kollarınızdan belinize kadar esnediğinizi hissedeceksiniz

imagesisinmahareketleriresimlianlatim5afac98c099c4

Quad Stretch
Bacakların ısınması diğer yerlerin ısınması kadar onemli Dengenizin bozulmaması icin bir yere yaslanarak guc alabilirsiniz

imagesisinmahareketleriresimlianlatim5afac98d6c018

Bacaklarınızı ısındırmaya bu hareketle surdurebilirsiniz Bu hareketle dizinizin arkasında bir gerilme hissedeceksiniz, diğer hareketlerde olduğu gibi bu hareketi de kendinizi fazla zorlamayın

İki harekette de destek aldığınız bir yer var

Ve son olarak kolların ısınmasını sağlayan hareketler
Bu hareketleri kara cıkmadan once kaldığınız yerde yapmanızı tavsiye ediyoruz Uzerinizdeki elbiselerle bu biraz zor olur

Üst Alt