D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 28 Ara 2023 #1 Isırgan Otlu Tortilla Tarifi İçin Malzemeler 1 bağ ısırgan ( yarım kg kadar) 3-4 kök ıspanak Yarım demet maydanoz 3-4 tane yeşil soğan 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 250 gr beyaz peynir kırığı veya lor peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 lavaş Isırgan Otlu Tortilla Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk iş elimize eldiven takıyoruz doğrama tahtasında tüm yeşillikleri minik minik doğruyoruz. Sonra yıkama kabında yıkıyoruz, süzüyoruz. Tavada zeytinyağını kızdırıp yeşillikleri, toz ve pul biberi, tuzu ekliyoruz. Otlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kırık peynir ve erimiş tereyağı ekliyoruz. Sıra geldi lavaşları sarmaya. Benim lavaşlar uzun ve enliydi, ikiye böldüm. Hazırladığımız içten koyup tek ucunu içe büküp sıkı sıkı sarıyoruz. Isınmış tavada arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun Isırgan Otlu Tortilla Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Isırgan Otlu Tortilla Tarifi İçin Malzemeler 1 bağ ısırgan ( yarım kg kadar) 3-4 kök ıspanak Yarım demet maydanoz 3-4 tane yeşil soğan 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 250 gr beyaz peynir kırığı veya lor peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 lavaş Isırgan Otlu Tortilla Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk iş elimize eldiven takıyoruz doğrama tahtasında tüm yeşillikleri minik minik doğruyoruz. Sonra yıkama kabında yıkıyoruz, süzüyoruz. Tavada zeytinyağını kızdırıp yeşillikleri, toz ve pul biberi, tuzu ekliyoruz. Otlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kırık peynir ve erimiş tereyağı ekliyoruz. Sıra geldi lavaşları sarmaya. Benim lavaşlar uzun ve enliydi, ikiye böldüm. Hazırladığımız içten koyup tek ucunu içe büküp sıkı sıkı sarıyoruz. Isınmış tavada arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun Isırgan Otlu Tortilla Tarifi Fotoğraflı Yapılışı