Profösör
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
- Tepkime
- 14
- Web
- bilgilihocam.com
- Credits
- 0
İçindekiler Hide
Öncelikle selamünaleyküm, Kısaca durumu özetleyerek başlayayım. Üzülerek söylüyorum ki çocukluğumuz ve devamında da maalesef olması gereken sıcak aile ortamına sahip olamadık. Annemiz 3 yıl önce vefat etti. 3 kardeş olarak babamız ile de görüşenimiz yok açıkçası. Üzerimizde oluşturmuş olduğu bariz psikolojik etkilerden ötürü de kimsenin buna cesareti yok. Fakat son zamanlardaki sağlık durumunun kendi başına hayatını idame ettirmedeki güçlükleri vicdani açıdan tarafıma rahatsızlık vermekte. Ne yapmalıyım sorusuna da net cevap bulamamaktayım.
Dinimiz dahilinde en hayırlı olacak adımı gerçekleştirmek istemekle birlikte bunun sonucunda kendi ruh sağlığımın da daha fazla zarar görmesini kaldıracak dirayette değilim. (Allah herkese güç, kuvvet, sabır ihsan etsin inşallah.)
İşim nedeniyle farklı şehirde görev yapıyorum. 3 kardeş de babadan farklı illerdeyiz. En küçük olarak sadece ben bekarım ve babamın yaşadığı yere gitmem iş yönünden mümkün olabilir. Tabi uzunca bir prosedür sonunda kurum tarafından mazeretim geçerli bulunursa.
Dinimizin anne baba konusundaki tavrına istinaden yapmam gerekenin bu olduğu kanaatindeyim. Fakat aynı ev içerisinde yaşamak bir kenara karşılaşmak bile psikolojik olarak üstesinden gelmeyi başaramadığım yangını körüklemekte. Gördüğüm tedavi nedeniyle doktor görüşüne de danışma niyetindeyim. Aynı zamanda islam ilmi açısından tarafınıza danışmak ve hem dünya hem ahiret sağlığım için yorumunuzu almak istemekteyim.
Geçen haftalarda kendi evinde babam ile bir süre ilgilenen ablam yapmayı düşündüğüm ve size danıştığım şeyin benim sağlığım açısından çok daha zararlı olacağı görüşünde baskın. Ben de kendimce buna yakın inançtayım. Ama evlatlık borcu konusu da içimi kemirmekte. Her ne kadar baba olarak kendi sorumluluklarını yerine getirmemiş olsa da Allah’a karşı boynum bükülmekte.
Hayatımızın tamamıyla ilgili detaylara dair bilgi sahibi olmadığınız için durumu değerlendirmek zor farkındayım. Samimi olarak yorumlarsanız karar vermem konusunda epeyce yardım etmiş olursunuz.
Şimdiden Allah razı olsun .
Şimdi siz belki böyle bir babaya nasıl iyilik edeyim, onu görünce psikolojim bozuluyor diyebilirsiniz ve haklısınızda. Fakat şüphe yok ki öf bile demeyin buyuran Yüce Mevla’mızın bir bildiği vardır ve bu bildiği şey şüphesiz bizim iyiliğimiz içindir. Dolayısı ile size elinizden geldiğince babanıza yardım etmelisiniz.
Bununla birlikte babanız eskisi kadar güçlü değil ve siz eskisi kadar güçsüz değilsiniz. Dolayısı ile içerisinde bulunduğunuz sorunu kaçarak değil yaklaşarak çözmeniz doğru olacaktır. Zira bu sorununuzu şimdi çözerseniz bu sorun peşinizi bırakacaktır. Fakat bu sorunu şimdi çözmezseniz babanız bu dünyadan göçtükten sonra bir ömür bu sorunla yaşayacaksınız. Affedebilmek erçekten çok büyük bir ilaçtır. Mevla’ya emanet olun.
Dinimiz dahilinde en hayırlı olacak adımı gerçekleştirmek istemekle birlikte bunun sonucunda kendi ruh sağlığımın da daha fazla zarar görmesini kaldıracak dirayette değilim. (Allah herkese güç, kuvvet, sabır ihsan etsin inşallah.)
İşim nedeniyle farklı şehirde görev yapıyorum. 3 kardeş de babadan farklı illerdeyiz. En küçük olarak sadece ben bekarım ve babamın yaşadığı yere gitmem iş yönünden mümkün olabilir. Tabi uzunca bir prosedür sonunda kurum tarafından mazeretim geçerli bulunursa.
Dinimizin anne baba konusundaki tavrına istinaden yapmam gerekenin bu olduğu kanaatindeyim. Fakat aynı ev içerisinde yaşamak bir kenara karşılaşmak bile psikolojik olarak üstesinden gelmeyi başaramadığım yangını körüklemekte. Gördüğüm tedavi nedeniyle doktor görüşüne de danışma niyetindeyim. Aynı zamanda islam ilmi açısından tarafınıza danışmak ve hem dünya hem ahiret sağlığım için yorumunuzu almak istemekteyim.
Geçen haftalarda kendi evinde babam ile bir süre ilgilenen ablam yapmayı düşündüğüm ve size danıştığım şeyin benim sağlığım açısından çok daha zararlı olacağı görüşünde baskın. Ben de kendimce buna yakın inançtayım. Ama evlatlık borcu konusu da içimi kemirmekte. Her ne kadar baba olarak kendi sorumluluklarını yerine getirmemiş olsa da Allah’a karşı boynum bükülmekte.
Hayatımızın tamamıyla ilgili detaylara dair bilgi sahibi olmadığınız için durumu değerlendirmek zor farkındayım. Samimi olarak yorumlarsanız karar vermem konusunda epeyce yardım etmiş olursunuz.
Şimdiden Allah razı olsun .
İslama Göre Bu Durumda Babama Nasıl Davranmalıyım? Cevap
Değerli ziyaretçimiz, sorunuzu okuduğumuzda tek gördüğümüz şey aslında sizin İslam dini açısında ne kadar iradeli ileri görüşlü ve aklıselim olduğunuzdur. Siz aslında ne kadar güçsüz olduğunuzu vurguluyorsunuz, oysa biz yazınızda tam aksi bir durum gördük. Anne ve Baba çocukların ve daha çok akıl baliğ olmuş gençlerin bir imtihanıdır. Tabi bu hakikat dünya imtihanının bir parçasıdır. Siz bu imtihanın yüzde doksanını kazanmış görünüyorsunuz, kalan yüzde onu ise babanıza her şeye rağmen iyi davranmaktır. Babanızın yaptıkları hoş şeyler değildir ve Yüce Mevla’mızda bu şeyleri hoş görmemektedir. Fakat bununla birlikte yüce Mevla’mız anne ve babaya iyilik etmeyi hatta öf bile dememeyi emretmiştir.Şimdi siz belki böyle bir babaya nasıl iyilik edeyim, onu görünce psikolojim bozuluyor diyebilirsiniz ve haklısınızda. Fakat şüphe yok ki öf bile demeyin buyuran Yüce Mevla’mızın bir bildiği vardır ve bu bildiği şey şüphesiz bizim iyiliğimiz içindir. Dolayısı ile size elinizden geldiğince babanıza yardım etmelisiniz.
Bununla birlikte babanız eskisi kadar güçlü değil ve siz eskisi kadar güçsüz değilsiniz. Dolayısı ile içerisinde bulunduğunuz sorunu kaçarak değil yaklaşarak çözmeniz doğru olacaktır. Zira bu sorununuzu şimdi çözerseniz bu sorun peşinizi bırakacaktır. Fakat bu sorunu şimdi çözmezseniz babanız bu dünyadan göçtükten sonra bir ömür bu sorunla yaşayacaksınız. Affedebilmek erçekten çok büyük bir ilaçtır. Mevla’ya emanet olun.