T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 1 Ara 2023 #1 Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler 500 gram ıspanak (Ayıklanmış ve temizlenmiş) 250 gram mantar 2 adet soğan 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 200 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş) 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber Beşamel sos için: 1,5 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben öncelikle ıspanak mantar ve soğanımı doğradım. Doğradığım mantarları haşladım. Ardından yarım çay bardağı zeytinyağ ile soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavurdum. Üstüne ıspanak ve mantarları da ekledim. Tuz ve karabiberi unutmayın. Beşamel sosu tam iki kere yaptım çünkü tarifleri karıştırdım ne olursunuz siz yapmadan önce okuyun Öncelikle yağ ile unu kavurdum. Ardından sütü ekledim sürekli karıştırın çünkü topaç halini alıyor ardından ben biraz da kaşar ekledim. Ispanaklar önce suyunu salması için kısık ateşte pişirin. Ardından salınan suyun bitmesi için orta ateşte pişirin. Suyu biten ıspanakları bir borcama alın. Üzerine sosunuzu ve kaşarınızı ekleyin. Yemeğimizin üzeri kızarıncaya dek fırına verin. Afiyet olsunn. Ispanak Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler 500 gram ıspanak (Ayıklanmış ve temizlenmiş) 250 gram mantar 2 adet soğan 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 200 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş) 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber Beşamel sos için: 1,5 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben öncelikle ıspanak mantar ve soğanımı doğradım. Doğradığım mantarları haşladım. Ardından yarım çay bardağı zeytinyağ ile soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavurdum. Üstüne ıspanak ve mantarları da ekledim. Tuz ve karabiberi unutmayın. Beşamel sosu tam iki kere yaptım çünkü tarifleri karıştırdım ne olursunuz siz yapmadan önce okuyun Öncelikle yağ ile unu kavurdum. Ardından sütü ekledim sürekli karıştırın çünkü topaç halini alıyor ardından ben biraz da kaşar ekledim. Ispanaklar önce suyunu salması için kısık ateşte pişirin. Ardından salınan suyun bitmesi için orta ateşte pişirin. Suyu biten ıspanakları bir borcama alın. Üzerine sosunuzu ve kaşarınızı ekleyin. Yemeğimizin üzeri kızarıncaya dek fırına verin. Afiyet olsunn. Ispanak Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı