morfeus
Yeni Üye
Ispanaklı Bazlama Tanımı İçin Materyaller
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- Tuz, 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 200gr kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Baharatlar
Ispanaklı Bazlama Tanımı Yapılışı
- Ilık su ve sütü kaba alalım. Mayayı ve şekeri ekleyelim eritelim. Azar azar un ekleyelim.
- Tuzu unun üzerine atalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.Hamur ne kadar yumuşak olursa bazlamalarımız o kadar yumuşak olur. Ben bu ölçülerden daha cıvık bile yapmış olabilirim lakin özgün ölçüyü yazıyorum. Hamuru yönetim etmek sıkıntı olabilir. Sıvı yağa elinizi batırabilirsiniz beze yaparken bu üslup cıvık hamurlarda.
- Hamurumuzun üzeri kapalı vaziyette 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun havasını almak için yoğuralım.
- Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Un serpilmiş̧ tepsiye dizelim.
- Öbür tarafda kavrulan soğanlı kıymalı salçalı harcımıza ıspanak ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Soğumaya bırakalım.
- 40 dakika yoğurma kabında, yarım saatte tepside mayalanan hamurlarımızı parmağımızla dokunarak fazla zedelemeden hafifçe açalım.
- İçine ıspanaklı harçtan koyalım ve kapatalım. Sileks makinesi varsa güzel olur olmasa hiç sorun değil teflon tavada da olur. Tavada yapacaksanız yavaşça üzerine merdane ile yırtmadan patlatmadan yassı hale getirin.
- Sileks olmayanlar bir pasta tabağıyla üzerine hafifçe bastırarak yayılmasını sağlayabilir.
- Bu süreci tavaya aldıktan sonra yapalım fakat. Hamur çok cıvık olduğu için yayıldıktan sonra tavaya alması çok sıkıntı oluyor.Ben tereyağ sürdüm üzerine. Lakin şart değil. Herkes denesin, pişman olmazsınız .