bilgiliadam
Yeni Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka1 demet ıspanak250 gr beyaz peynir (ben Urfa peyniri kullandım)1 orta büyüklükte soğanYarım nehir bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz oranına göre)1 yemek kaşığı kırmızı pul biber1 dere kaşığı yedi çeşit baharat1 akarsu kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon Harcı İçin ; 2 su bardağı sütYarım su bardağı değişken yağYarım su bardağı yoğurt1 adet yumurta Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar tadı ıspanaklı böreğimizi yapmaya başlayalım Öncelikle ıspanaklarımızı efendice yıkayıp doğruyoruz daha sonra geniş bir tavada küp küp doğranmış soğanları yağla kavuruyoruzIspanağımızı da soğana ekleyip içine baharatlarımızı da atarak suyunu salıp çekene değin dürüstçe kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruzBir yanda rendelediğimiz peyniri tutalım , harç malzemelerini derin bir kapta çırpalımYağladığımız tepsimize ben dikdörtgen borcam kullandım yufkamızın bir tanesini serelimTepsiden taşsın yufka ve hazırladığımız harçtan yufkanın her yerine dökelimÜzerine bir yufkayı da tepsiye sığacak şekilde kaplı bir şekilde koyalım ve tekrar harç gezdirelim bu işlemi üç yufkaya uygulayalımÜç kat olan yufkamızın üzerine ıspanak harcımızı ve rendelediğimiz peyniri koyup her tarafta yufka harç işlemini yapalım 3 kat altta iki kat üstte olacakEn sonunda en alttaki yufkamızın tepsiden taşan kısımlarını içeri döndürüp kalan harcımızın hepsini böreğimizin üstüne dökelim180 derece fırında altı üstü kızarana değin pişirelim fanlı olmasın yahut böreğimizin üzeri kurur Sıhhat olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur