Son Konu

Ispanaklı Börek

dadaş

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ispanakli-borek.jpg

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 adet  yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için;
  • Ispanak
  • Kuru soğan
  • Peynir
  • Pulbiber
  • Tuz
Üzeri için;
  • Yumurta sarılarını
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak ıspanak, kuru soğan, peynir ve pulbiber ile bir iç hazırlayalım. İç malzememiz çiğ olacak.
  2. Göz kararı un (Ben 4-5 su bardağı un kullanıyorum. 1 tepsi börek çıkıyor) yumurtanın beyazları tuz ve sirke ile özlü bir hamur yoğuralım. Ben hamuru toparlamak için yarım çay bardağı sıvıyağ ile en son yoğurup hamuru 15 dakika dinlendiriyorum.
  3. Bir küçük elma boyunda bezeler yapıp servis tabağı boyunda oklava ile açıp tereyağı ile sıvıyağ karışımını aralara sürüp üst üste koyuyorum.
  4. Tüm bezeleri açıp yağladıktan sonra ilk açtığımızdan başlayıp hamurları elimle asılarak açıyorum. Yeterli inceliğe gelince hamurun ucuna iç malzemeyi koyup, rulo halinde sarıyorum.
  5. Yağladığım tepsime ruloları yerleştirdikten sonra yumurta sarılarını 1 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile karışım yapıp böreğimin üstüne sürüyorum.
  6. Önceden ısıttığım fırında 200 derecede yaklaşık olarak 40 dakika pişiriyorum. Açılması pratik kıyır kıyır güzel bir börek. Tavsiye ederim. A 101 in ıspanaklı böreğine 1000 basar. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt