Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Ispanak
- Kuru soğan
- Peynir
- Pulbiber
- Tuz
- Yumurta sarılarını
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanak, kuru soğan, peynir ve pulbiber ile bir iç hazırlayalım. İç malzememiz çiğ olacak.
- Göz kararı un (Ben 4-5 su bardağı un kullanıyorum. 1 tepsi börek çıkıyor) yumurtanın beyazları tuz ve sirke ile özlü bir hamur yoğuralım. Ben hamuru toparlamak için yarım çay bardağı sıvıyağ ile en son yoğurup hamuru 15 dakika dinlendiriyorum.
- Bir küçük elma boyunda bezeler yapıp servis tabağı boyunda oklava ile açıp tereyağı ile sıvıyağ karışımını aralara sürüp üst üste koyuyorum.
- Tüm bezeleri açıp yağladıktan sonra ilk açtığımızdan başlayıp hamurları elimle asılarak açıyorum. Yeterli inceliğe gelince hamurun ucuna iç malzemeyi koyup, rulo halinde sarıyorum.
- Yağladığım tepsime ruloları yerleştirdikten sonra yumurta sarılarını 1 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile karışım yapıp böreğimin üstüne sürüyorum.
- Önceden ısıttığım fırında 200 derecede yaklaşık olarak 40 dakika pişiriyorum. Açılması pratik kıyır kıyır güzel bir börek. Tavsiye ederim. A 101 in ıspanaklı böreğine 1000 basar. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.