morfeus
Yeni Üye
Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su nişasta
- 1 su bardağı un
- Sıvı yağ
- 2 3 bağ ıspanak
- 250 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu uygun bir kaba alalım kenarlarına tuzu ilave edelim. Yoğurdumuzu, yumurtayı, sıvı yağ ilave edin, kabartma tozu da ekleyelim.
- Üzerine sirkemize ekleyelim, yoğuralım. Sütümüzü yavaş yavaş ilave edelim, hamurumuz çok çabuk olmasın çok sert olmayacak 5 10 dakika dinlendirelim.
- Sonra hamurlarımızı beze haline getirelim, normalde 8 adet börek çıkıyor siz küçük açmak isterseniz 9 beze de yapabilirsiniz nişasta, unu karıştıralım ister merdane ister oklava ile açalım ben oklava tercih ediyorum açtığımız yufkalar ince olması gerekir.
- Açtıktan sonra sıvı yağımızı üzerine sürelim sürdükten sonra ikiye katlayalım. Katladıktan sonra 2-3 kaşık daha sıvıya ekleyelim ve harcımızı serpiştirelim.
- Sonra rulo yapalım rulo yaptıktan sonra ister gül böreği isterseniz de benim yaptığım gibi kol böreği yapabilirsiniz.
- Önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin hepsini aynı şekilde yapalım istediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz kıymalı çok yakışıyor da belirteyim kalan sıvı yağımızı hafif fırçayla sürelim üzerine.
- Önceden ısıtılmış 150 derecede pişirelim üzere altı nar gibi kızarana kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sağlık.