T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 Tem 2024 #1 Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay bardağı sut 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 sise maden suyu Üzeri için; 2 yemek kaşığı Erimiş tereyağı İç malzeme: 1 kilo ıspanak 2 tane kuru soğan Kavurmak için sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Doğranmış soğanı yağda kavurun. Sonra ıspanaklı atın ben fazla kavurmuyorum vitamini gitmesin diye. Baharatlarını atıp, altını kapatıyorum. Yumurta, yağ, süt, yoğurt ve maden suyunu karıştırın. Yufkayı ikiye bölün. Uzun kısmına harçtan koyup sarın. Yağlanmış tepsiye sararak yapın. Bütün yufkalara aynı işlemi yapın. Kalan sosu üzerine dokun. En az 2 saat dolapta bekletin. Dolaptan çıkarınca erimiş tereyağı sürüp, çörek otu susam atıp, 200 derece fırında pişirin. Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay bardağı sut 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 sise maden suyu Üzeri için; 2 yemek kaşığı Erimiş tereyağı İç malzeme: 1 kilo ıspanak 2 tane kuru soğan Kavurmak için sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Doğranmış soğanı yağda kavurun. Sonra ıspanaklı atın ben fazla kavurmuyorum vitamini gitmesin diye. Baharatlarını atıp, altını kapatıyorum. Yumurta, yağ, süt, yoğurt ve maden suyunu karıştırın. Yufkayı ikiye bölün. Uzun kısmına harçtan koyup sarın. Yağlanmış tepsiye sararak yapın. Bütün yufkalara aynı işlemi yapın. Kalan sosu üzerine dokun. En az 2 saat dolapta bekletin. Dolaptan çıkarınca erimiş tereyağı sürüp, çörek otu susam atıp, 200 derece fırında pişirin. Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı