Tarih öncesi zamanlardan beri yerleşimini kuran ve ilk çağda Psidia olarak adlandırılan yöre Isparta'nın, 1204 yılında Türklerin eline geçtiği bilinmektedir. Batı kısmında Burdur ile sınıra sahip olan Isparta'ya, gezmek için her mevsim gidilmektedir. Isparta'da gezilecek yerler nelerdir? Neler yapılır? Davraz Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Isparta hakkında bilinmesi gerekenleri sayfamızda bulabilirsiniz...
Isparta, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesinde Göller Yöresi civarında yer almaktadır. Yüz ölçümü 8.933 km2 olan ilimizin rakımı 1.050 metredir. Doğusunda Konya, Batısında Burdur, Güneyinde Antalya ve Kuzeyinde Afyon illeri mevcuttur. Kuyucak köyü Isparta'da en fazla ziyaretçi alan yerler arasındadır. Mor rengin kazandırdığı estetik görünümlü lavanta tarlasında fotoğraf çekilmek için yerli yabancı turistlerin akın ettiği ve güller diyarı olarak adlandırılan Isparta'da neler yapılır? Isparta'da gezilecek yerler nelerdir? Davraz Kaynak Merkezi'ne nasıl ulaşılır? Haberimizin içeriği için sayfamıza göz atınız...
ISPARTA'DA GEZİLECEK YERLER
Isparta müzelerinin başında gelen Yalvaç müzesi sizi tarihçesi ile etkileyecek. Aileniz ve sevdikleriniz ile tarihten kalan izleri ziyaret edebilir ve hoş vakit geçirebilirsiniz. Mimarisi Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı çağlarına ait parçalar ilginizi çekebilir.
Barla'nın sakinliği ve manzaranın güzelliği her yıl nisan ayından itibaren ziyaretçilerini bekliyor. Isparta Barla'da, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Evine gitmeyi unutmayınız.
Isparta ili Sütçüler ilçesinde bulunan yazılı kanyon bir tabiat parkı olarak da gidilmektedir. Hem tarih hem doğa yönünden zengin olan Yazılı Kanyon'da harika bir şelale, ilginç bir mağara, Toroslar, antik kentler, tatil kasabalar ve konforlu oteller mevcuttur. Aileniz ile rafting yapabilir hoş vakit geçirebilirsiniz. Çevrede bulunan balık restoranlarından lezzetli balık menülerinin tadına bakabilirsiniz.
Isparta'da oldukça yoğun olarak yapılan aktiviteler arasında meyvecilik ön sırada gelmektedir. Elma, kiraz, kayısı, vişne ve üzüm yetiştiriciliği meyve ürünleri önemli sıradadır. Isparta, gül üreticiliğinde başarıyı elde etmiştir. Buraya gelmişken gül bahçelerinden gül toplamadan dönmeyiniz.
Merkezi yerde bulunan hediyelik eşya dükkanlarına uğramayı unutmayınız. Hem kendinize hem de sevdiklerinize bir Isparta anısı olarak hediye alabilirsiniz.
Isparta Yalvaç Çınaraltı'nda aileniz ve sevdiklerinizle aile bahçesinde oturabilir ve sohbet edebilirsiniz. Hızır Cami 1883 yılında da Hacı Murat Ağa öncülüğünde çatısı kiremitle inşa edilmiştir. Dedegül Dağı Melikler Yaylası'nın harika doğa manzarası eşliğinde sevdiklerinizle çay keyfi yapabilirsiniz.Yalvaç Pisidia Antiokheia antik kentinin tarihi kalıntıları ve tarihçesi ilginizi çekebilir. Buralarda bol bol fotoğraflar çekebilir, tatilinizden anılar saklayabilirsiniz.
Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü ile çevresindeki Kuşçular, Çukurören, Yeşilyurt köylerinde ve Senir ile Kılıç kasabalarında lavanta üretimi yapılmaktadır. Buradan kendinize ve sevdiklerinize doğal lavanta kokuları satın alabilirsiniz. Lavanta tarlasında fotoğraf çekilmeyi ve meşhur Kuyucak kahvaltısı yapmayı unutmayınız.
Isparta'ya otobüs veya havalimanı ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Isparta merkezden Davraz arasında 26 km vardır. Yaklaşık 26 dakika olan Davraz'a hafta sonları gidenler için belediye otobüsleri ile ulaşım mümkün ancak kendi aracınız ile gitmeniz daha konforlu bir tercih olacaktır. Mesafenin az olması sebebiyle taksiye binerek de Davraz'a ulaşım sağlayabilirsiniz. Davraz Kayak Merkezindeki oteller gruplar için servis temin etmektedirler.
2002 yılında Teleski sistemi kurularak kayak ve snowboardseverlerin hizmetine sunulan Davraz'da, kamp alanları, günübirlik tesisler, kayak alanları mevcuttur. Konaklama yapmak isteyenler, Davraz Otelleri seçeneklerine internetten rahatlıkla ulaşabilir.