istanbulda piknik yapilacak yakin ve en hoş yer çatalca piknik yapmaya müsait süper bölgeler mevcut bildiklerimi siraliyayim size
1) inceğiz göleti ve inceğiz mağaralari
inceğiz mağaralari: kendinizi ağaçlarin içerisinde öbür bir tarihte mağaralarin arasinda bakmak isterseniz inceğiz mağaralarini
öneririm bu mağaralar inceğiz köyünün daha aşağı tarafinda mağaralar sakli bir cennet gibi ağaçliklarin arasinda mağaralarin önünden çay akiyorgirişte fazla eksik bir ödenti aliyorlar 5tl
inceğiz göleti: inceğiz köyünün kuzeyinde,inceğiz mağaralarinada 2 km uzaklikta bu göl orman ve dağıtılmış ağaçliklarin arasinda kalmiş olağanüstü biryerkendinizi doğayla başbaşa sakin,gürültüsüz bir ortamda buluyorsunuzadeta doğaya kapilabileceğiniz bir yermangal yakmaya ve balik tutmaya uygun muhteşem bir ortamüstelik buralar yazin bunaltici sicağindan kurtulmak için ideal serin yerlerdir
buralara nasil gidilir? diye sorucak olursaniz gayet basitistanbul merkeze bahçelievlere 45km uzakliktaçatalcaya vardiğinizda sorabilrisiniz inceğiz köyü neresi diyeanında gösterirlerinceğiz köyüne vardiğinizda gördüğünüz herhangi birine bu yerleri sorsaniz size aninda gösterirler***
2)çatalca sazli yığın
bu tepe istanbulun en yüksek tepelerinden biridir tepe iyice ormanliktir bazi yerlerine antre yasaktir fakat birçok yerlerine girebilirsinizbu tepenin en hoş yerinden birtanesi elbasan köyünün kuzey tarafinda bulunan minik bir gölet var manzarasi varormanin içinde dağin tepesinde kendinizi mükemmel biryerde hissediyorsunuzorada rüzgar defalarca defalarca eseryüksekte olduğu için havasi bunaltmaz ilik orman havasidirburalarda ailenizle veya dostlarinizla muhteşem bir piknik keyfi yaşayabilirsiniz
***buraya gidebilmek için: çatalcaya girişte ortaköy tabelasindan dönüyorsunuz çakil köyüne girmeden düz ilerliyeceksiniz ve elbasan tabelasini göreceksiniz o tabeladan sapin elbasan köyüne ulaştiğinizda herhangi birine sorun buralarda dağin içinde gölet varmiş piknik yapmaya müsait diyin onlar size derhal gösterecektir***
3)çatalca mfevzi anlayışlı olmak mesire yeri ayrıntılarıyla gençlere uygundur
genç arkadaşlar arkadaşlariniz ile birlikte bu orman içerisinde kalmiş sakli cenneti ziyaret edebilirsinizbu yerde havuz mevcuttur ister yazin orman havasi eşliğinde havuza girer serinlersiniz havuzdan çiktiğinizda orman içerisinde piknik yerlerinde mangalinizi yakarsinizafiyetle yersiniz
***burayi bulmak kolay çatalcaya vardiğinizda sorun havuz varmiş piknik alani flan diyin size anında gösterirler***
4)danamandira gölü olağanüstü bir yer
çatalcanin 15km ilerisinde istrancalarin devaminda danamandira köyü orman içerisinde tepelik muhteşem yerkendinizi abant gölü gibi biryerde buluyorsunuzistanbulda böyle biryermi var? diyecek şaşiracaksiniz orman içerisinde müthiş bir göl ister piknik yapin mangal yakin ister balik tutun ben 10kg luk sazan yakalamiştim ) ayiptir söylemesi orda onu temizledik afiyetle yedik havasi fazla pak ve ilik terlemiyorsunuz bunalmiyorsunuzmutlaka gitmenizi öneririmbu göl danamandira köyünün güneyinde köye 1 km uzaklikta danamandiraya vardiğinizda birilerine sorun size gösterirler yada google earthdan bakabilirsiniz fazla fazla olağanüstü biryer bağlı istanbul merkeze 65 km uzaklikta yol 50dk sürüyor çok uzakta değil bana kadar istanbulun en güzel yerlerinden bitanesi
**** tüm bu anlattiğim buralari bana kalırsa kendim gördüm gezdim gerçekte yerler ayrıca ulaşim kolay toplu taşima mevcut hemde istanbula yarim saatlik mesafede belirli ziyaret etmenizi öneririm bildiğiniz yerler ise yenibosnadan çatalca otobüsü ile gidebilirsinizkişi başi 3 tl***
birde gideceğiniz yerleri gitmeden önce haritadan bakmanizi öneririm daha basit bulabilmek için google earthdan bakabilirsiniz google earth diye bir harita programi var indirin çatalcayi bulun gideceğiniz yerleri önceden görün daha kolay bulursunuz *