Son Konu

İyi Parti'den CHP'ye: Seçimlerde ittifak değiliz

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' sözleriyle başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Tekin'in açıklamalarına reaksiyon olarak birkaç Düzgün Partili'den reaksiyon gelmişti.

TV100 ekranlarına konuk olan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da mevzuya değinmiş, ses getiren açıklamalarda bulunmuştu.

Barış Yarkadaş: Beni konuşturmasınlar, kimin ne ihale aldığını söylerim

Yarkadaş, "Beni konuşturmasınlar, kimin ne ihale aldığını söylerim" diyerek kendisi hakkında cürüm duyurusunda bulunan Âlâ Parti'ye karşılık olarak dün çıktığı canlı yayında liyakatsiz atamaları ve ihalelerdeki kayırmaları açıkladı.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da, 'HDP'nin katkısıyla alınan belediyelerde ihalelerin UYGUN Parti'ye verildiğini' öne süren Barış Yarkadaş'a yanıt vermek için canlı yayına bağlandı.

"CHP ile ittifak içinde değiliz"

Partisinin CHP ile ittifak içinde olmadığını söyleyen Poyraz, "Altılı masa olarak tanımladığınız masanın bir tane kuruluş emel ve tarifi var. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem." sözlerini kullandı.

"CHP ile ortak olmadığınız mı söylüyorsunuz şu an?" sorusuna "Evet" yanıtını veren Poyraz, kelamlarını şöyle sürdürdü:

"İçlerinde birkaç adedinde ittifak olabilir seçim kararı verildiğinde"

"Defalarca tabir ettiğimiz çok net bir şey var. Biraz evvel de ittifakın tarifini verdim. Seçim kararı alındıktan sonra, altılı masadaki altı parti seçimden sonra, seçim kararı ile birlikte, altı parti ittifak olabilir. İçlerinde birkaç adedinde ittifak olabilir seçim kararı verildiğinde."

yarkadas_1210.jpg

yarkadas_797.jpg

Üst Alt