Son Konu

İyiliklerin Karşılığı Hikayesi

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
İyiliğin Karşılığı Hikayesi,
İyiliklerin Karşılığı, İyiliklerin Karşılığı Masalı Cocuk Hikayeleri,
Cocuk Masalları

Adamın biri dunyayı dolaşmak istiyormuş Yanına bir kese para alıp duşmuş yollara Az gitmiş uz gitmiş Sonunda bir koye varmış Bu koyde cocuklar boynuna ip bağladıkları bir fareyle oynuyorlarmış Adam hayvana acımış Cocuklara biraz para verip fareyi kurtarmış

Yoluna devam eden adam bir başka koye varmış Bu kez, cocukların bir eşeği zorla arka ayakları ustunde durdurmaya calıştıklarını gormuş
Onlara biraz para verip, zavallı eşeği kurtarmış

Adam, yoluna devam etmiş Derken başka bir koye varmış Koyun delikanlılarının toplanıp ayı oynattıklarını gormuş
Kalan parasını da ayı icin verip ayıyı ormana salıvermiş

Boylece adamın tum parası bitmiş Parasız kalan adam yoluna devam etmiş Bir yandan da parasız pulsuz dunyayı nasıl dolaşacağını duşunuyormuş

Birden karşısına o ulkenin kralının yaşadığı saray cıkmış Kraldan yardım istemek gelmiş aklına “Koskoca kralın hazinesinden biraz para istesem ne cıkar? diye duşunmuş

Saraya girip, kralın huzuruna cıkmış Dileğini iletmiş Ama kral cok cimriymiş Adamın, hazinesine goz diktiğini sanmış Cok ofkelenmiş Hemen askerlerine emir vermiş Zavallı adamı yakalatıp, zindana attırmış Ertesi gun, adam mahkemeye cıkarılmış Duruşma sonunda, adamın bir sandığa kapatılıp, yol kenarına bırakılmasına karar verilmiş Ertesi gun sabah erkenden adamcağızı sandığa kapatmışlar Ustune kocaman bir kilit vurmuşlar Sonra dere kenarındaki ıssız bir yola bırakmışlar Askerler gittikten sonra adam olanca gucuyle bağırmış, yardım istemiş Ama boşuna Bu ıssız yerde onu kimse duymuyormuş Zavallı adam artık olumu bekler olmuş Birden sandığın ustunden gelen tıkırtılarla irkilmiş Sanki biri kilidi kemiriyormuş Az sonra kilit kırılmış, kapak ağır ağır acılmış Adam kendisini kurtaranın bir sure once cocukların elinden kurtardığı fare olduğunu gormuş Yanında da ayı ile eşek varmış
Adam kendisini kurtaran hayvan dostlarına sevgiyle sarılmış Dere kıyısına oturmuşlar Adam başına gelenleri anlatırken kıyıdaki taşlardan birinin diğerlerinden daha parlak olduğunu fark etmişler Hemen taşı alıp incelemeye başlamışlar

Ayı:
Şansımız varmış Bu, sihirli bir taş Artık her dileğimiz gercekleşir, demiş
Sonra taşı adama uzatmış ve bir dilek tutmasını istemiş Adam bir saray dilemiş ve o anda da dileği gercekleşmiş Oradan kervanıyla gecen bir tuccar, bu ıssız yerde birden ortaya cıkan sarayı gorunce cok şaşırmış

“Yıllardır bu yoldan gelir gecermiş boyle bir sarayı gormemiştimdemiş Sonra da sarayın sahibiyle konuşmak amacıyla saraya girmiş Adamın karşısına cıkıp:

Bu sarayı, bu kadar kısa surede nasıl yaptınız? Cok şaşırdım doğrusu! diye sormuş
Ben yaptırmadım Her şey sihirli taşın sayesinde oldu, demiş adam da

Duzenbaz tuccar:

Taşı bana satarsan tum mallarımı sana veririm, demiş Adam razı olmuş, taşı vermiş
Tuccar taşı alıp gitmiş O anda da tum sihir bozulmuş Adam, kendini yeniden sandığın icinde bulmuş Taşı verdiğine pişman olmuş Ağlayıp sızlamış Az sonra sandığın ustunden tıkırtılar işitmiş Farenin yine kendini kurtarmaya geldiğini anlamış Ancak fare ne kadar uğraştıysa da bu kez kilidi acamamış Fare, eşek ve ayıyı bir telaştır almış Sevgili dostlarını sandığın icinden kurtarmanın bir yolu olmalıymış Duşunup taşınmışlar

Ayı:
Sihirli taşı geri almalıyız Başka caremiz yok! demiş Birlikte tuccarın sarayına yollanmışlar

Saraya yaklaşınca ayı:
Fare kardeş sen kapı aralığından iceri bir bak Sihirli taşın yerini oğren Sonra onu almanın bir yolunu buluruz, demiş

Bunun uzerine fare saraya girmiş Tuccarın yatak odasına kadar cıkmış Sihirli taş aynalı bir sehpanın uzerinde duruyormuş Taş duruyormuş durmasına ama iki ofkeli kedi de taşın yanında nobet tutuyormuş Fare korkuyla oradan hemen uzaklaşmış Arkadaşlarının yanına donunce gorduklerini anlatmış Kafa kafaya verip bir plan kurmuşlar

Eşek:
Sen yine aynı şekilde iceriye girersin Orada bir deliğe saklanırsın, demiş

Ayı:
Tuccar uyuyunca sessizce yatağa cıkıp, sacını cekiştirir, burnunu kemirirsin, diye devam etmiş

Fare hemen işe koyulmuş Planladıkları gibi tuccarın uyumasını beklemiş Sonrada cıkıp burnunu kemirmiş Saclarını cekiştirmiş

Korkuyla uyanan tuccar:
Fareler burnumu kemiriyor! Bu sersem kediler hicbir işe yaramıyor! Diye bağırıp cağırmış Sonra da kedileri saraydan kovmuş Ertesi akşam, tuccarın, uykuya daldığı saatlerde uc arkadaş saraya girmişler Aynalı sehpanın uzerinde duran sihirli taşı sessizce almışlar Geldikleri gibi kimse duymadan sarayı terk etmişler Bir an once sandığa ulaşmak icin olanca gucleriyle koşmuşlar, koşmuşlar Karşılarına bir nehir cıkmış

Eşek:
Eyvah, nehri nasıl aşacağız? diye endişelenmiş

Ayı sakin sakin:
Ben yuzme biliyorum Sen benim sırtıma cıkarsın Ağzına da sihirli taşı alırsın Fare kardeşi de başına oturtursun Kolayca nehri aşarız, demiş Boylece birlikte yuzmeye başlamışlar Onların bu hali kuşları, kurbağaları cok guldurmuş Neşe icinde yuzmeye devam ederken, ayı başlamış boburlenmeye:

Ne kadar da cesuruz değil mi arkadaşlar? Bizden daha yurekli kim var şu ormanda? Bu sozlerine fare de katılmış Ama eşek ağzını acamadığından onlara katılamıyormuş

Ayı:
Neden cevap vermiyorsun? Bu yaptığın cok ayıp eşek kardeş! demiş Bu sozlere daha fazla dayanamayan eşek konuşmak icin ağzını acınca dilek taşını suya duşurmuş:

Şu yaptığına bak! Sana cevap vereceğim diye taşı suya duşurdum, diye ayıya kızmış

Ayı, sakin sakin:
Telaş etmeyelim Bir caresini bulur, taşı sudan cıkarırız Once kıyıya cıkalım, demiş Kıyıya varınca kafa kafaya verip duşunmuşler

Ayı:
Butun kurbağaları cağıralım Onlardan yardım isteyelim, demiş Sonra, eşek tum kurbağalara seslenmiş:

Bize yardım edin arkadaşlar! Sihirli taşı bulamazsak hayvan sever dostumuz olene dek sandıktan cıkamayacak, demiş

Bu sozleri duyan kurbağalar suya dalıp buldukları tum taşları kıyıya cıkarmışlar Kıyıya yığılan taşların arasından bir tanesi pırıl pırıl parlıyormuş

Fare:
Yaşasın! Aradığımız taş işte burada! diye bir cığlık atmış

Olanlar ayıyı cok duygulandırmış Soz alıp, dayanışmanın ve yardımlaşmanın onemini belirten bir konuşma yapmış Kurbağaların davranışlarını ovmeyi de unutmamış Daha sonra uc arkadaş sandığı acıp, hayvan dostu arkadaşlarını kurtarmışlar Taşı da ona vermişler Adam, taştan tekrar sarayında olmayı dilemiş Dileği anında gercekleşmiş O bolgenin de kralı olmuş Yardımsever uc arkadaşıyla birlikte omur boyu mutluluk icinde yaşamış

Üst Alt