James Webb Uzay Teleskobu, yakaladığı görüntülerle göz kamaştırmaya devam ediyor. Temmuz ayında ilk görüntülerini yayınlamasının ardından NASA, yeni galaksileri ve gök olaylarını izlemeye devam etti. Şimdi ise Kozmik Evrim Erken Yayın Bilim Çalışması (CEERS) sonucunda şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntü ortaya çıktı.
CEERS, 105 bilim insanından oluşuyor
Yakalanan yeni görüntü, birden fazla veri parçasını içeren bir mozaik olarak yer alıyor. CEERS üzerinde çalışan kişiler tarafından oluşturulan görüntü, görenleri büyülemeyi başardı. Ekip, dünyadaki 28 kurumda görev yapan 105 bilim insanı ve 19 araştırmacıdan oluşuyor.
Bu görüntü, bilim insanlarının evrendeki en eski galaksilerinden ve gök olaylarından bazılarının emisyonlarını ve unsurlarını daha yakından araştırmasını sağlar. James Webb’in bugüne kadarki en büyük görüntüsü olan görüntü, tüm proje kapsamında yakalananların bolluğundan dolayı temel olarak altı belirli galaksiye odaklanıyor.
Bu gök adalar, parlak mavi sarmal kollu bir gök ada içeriyor. Ayrıca popüler video oyunu karakterine benzerliği nedeniyle ‘Pac-Man‘ lakaplı bir eliptik galaksi var. Dikkat çeken diğer gök adalar arasında yaklaşık 9 milyar yıl öncesine ait olduğuna inanılan Uzay Kraken lakaplı gök ada yer alıyor.
Bu keşifleri doğrulamak ise biraz zaman alabilir. Buna rağmen James Webb’in iyi sonuçlar çıkardığını biliyoruz. Bununla birlikte James Webb, dış gezegende bir su tespit etti. Böylece evren hakkında daha detaylı bilgi edinmek mümkün olacak.
Peki, siz James Webb Uzay Teleskobu detaylı görüntüsü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!