Son Konu

Jet Fadıl İflas Etti! Fadıl Akgündüz'ün Şirketi İçin Karar Çıktı Binlerce Mağdur Var

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-3494821999a0534a6a03ee2af8077adc9cedf8e0.jpg

Yarım kalan bir dizi projesi ile gündemde olan işinsanı Fadıl Akgündüz’e ilişkin Jetpa Holding AŞ için kritik bir karar çıktı. Mahkeme 24 yıllık şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı sonrası 62 milyon TL sermayesi olan Jetpa’nın tasfiye sürecine başlandı.

30 Temmuz, 09:35Fadıl Akgündüz'ün Şirketi İçin Karar... Jet Fadıl İflas Etti!

Jetpa Holding’ten alacaklı olan on binlerce kişi ortasında yer alan Yaşar Yeşildağ, bu yılın başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Yeşildağ’ın avukatları iflas avansını yatırdı. Mahkeme, ödemenin yapılması için şirkete yönelik depo kararı aldı. Lakin alınan karara karşın, kelam konusu meblağ mahkemenin hesabına yatırılmadı.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi geçen 8 Temmuz’da yapılan 3’üncü duruşmada 24 yıl evvel kurulan 62 milyon TL sermayeli şirketin iflasına karar verdi. Mahkemenin iflas kararı sonrası şirketin tasfiyesi için süreç başlatıldı. Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü eli ile yürütülen tasfiye nedeni ile 27 Temmuz’da şirketin Bağcılar Güneşli’deki adresine gidildi.

İcra memurları, çilingir yardımı ile kapısını açtıkları Jetpa Holding binasında bulunan malları tek tek tutanak altına aldı. Şirket merkezinde yer alan eşyalar tespit tutanağına kaydedildi.

Şirketin içi boşaltıldı

Jetpa Holding AŞ’de yüzde 10 payı bulunan Sacit Duran “Ben de, on binlerce alacaklı üzere yıllardır hissemi almaya çalışıyorum. İflasına karar verilen şirketin içi boş. Didim’de bulunan otel dahil bir çok bedelli gayrimenkul, Fadıl Akgündüz’ün ablası ismine olan Aytepe Turizm’e kaydedildi. Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığım dava ile Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ ismine geçirilen varlıkları tekrar Jetpa Holding’in içine aktarmaya çalışıyorum. Bu türlü olduğu taktirde, alacaklılar paralarını alabilir” diye konuştu. İflasına karar verilen şirketin yüzde 40 payı Fadıl Akgündüz’e, yüzde 10 pay Sacit Duran’a, kalan yüzde 50 pay ise Almanya ve İsviçre’de bulunan şirketlere ilişkin.

Dolandırıcılık davası devam ediyor

Para veren binlerce kişi dava üstünü dava açsa da umduklarını bulamadı. 2003 yılında cezaevine giren Akgündüz 15 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Akgündüz 2010 yılında ise Bayrampaşa’da bulunan Caprice Gold isimli proje ile ortaya çıktı. 7 yıldızlı tesis olarak lanse edilen projede devre mülk satışları yapıldı. 28 bini aşkın bireyden 1,4 milyar liraya yakın para toplandı. Bu proje de yarım kaldı. Akgündüz, Caprice Gold’den sonra Maldivler’de de devre tatil satışı yaptı. Bu proje için de 190 milyon dolar topladı. 2015 yılında, yeğeni Salih Obut ile birlikte tutuklanan Akgündüz, Mart 2017’de tahliye oldu. Akgündüz’ün ‘nitelikli dolandırıcılık’ argümanı ile yargılandığı dava sürüyor. Akgündüz’ün 2 bin 443 yıla kadar mahpusu talep ediliyor.

Şoför kursu ile başladı

Fadıl Akgündüz’ün ismi bugüne kadar, yarım kalan bir dizi proje ile anıldı. Birinci olarak 1987 yılında Jet Şoför Kursu ile işe başladı. ‘Jet Fadıl’ lakabı da bu şirketin unvanından doğdu. Akgündüz, bir devir Proton arabalarının Türkiye distribütörü oldu. Jet-Kent ismi ile de konut inşa etti. İstanbul, Ankara ve Antalya’da binlerce konut üretileceği açıklandı.

Bu projelerin bir kısmı tamamlanırken, kıymetli bir kısmına kazma dahi vurulmadı. Akgündüz’ün şöhreti ise Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden topladığı 350 milyon Euro ile parladı. Akgündüz bu parayı, Siirt’te kuracağı araba fabrikası için topladığını söyledi. “İmza” ismi verilen arabanın tanıtımı yapıldı fakat ne fabrika yeri alındı ne bina yapıldı.

Üst Alt