T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 May 2024 #1 Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gr yaş kadayıf 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağ Dövülmüş fındık Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Bir modül limon Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir tencereye alıp 10dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. İçerisine sıvı yağ ekleyerek kenara alıyoruz. Kadayıfları ince doğrayıp tiftikliyoruz. İçine yağları ekleyip uygunca harmanlıyoruz. Kare borcama kadayıfın yarısını seriyoruz. Üzerine fındık serpiyoruz. Üstüne kalan kadayıfı yayıyoruz. Önce bir bardakla sıkıca bastırıyoruz sonra elimizle bastırarak düzeltiyoruz. 180derece fırında düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan kadayıfın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz. Tatlımız şerbeti çekince servis yapabilirsiniz. Ben tahin ve fıstık eşliğinde servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun. Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gr yaş kadayıf 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağ Dövülmüş fındık Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Bir modül limon Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir tencereye alıp 10dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. İçerisine sıvı yağ ekleyerek kenara alıyoruz. Kadayıfları ince doğrayıp tiftikliyoruz. İçine yağları ekleyip uygunca harmanlıyoruz. Kare borcama kadayıfın yarısını seriyoruz. Üzerine fındık serpiyoruz. Üstüne kalan kadayıfı yayıyoruz. Önce bir bardakla sıkıca bastırıyoruz sonra elimizle bastırarak düzeltiyoruz. 180derece fırında düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan kadayıfın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz. Tatlımız şerbeti çekince servis yapabilirsiniz. Ben tahin ve fıstık eşliğinde servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun. Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı