Son Konu

Kadın doğum doktoru kaç gün rapor verebilir?

moderatör

Super Mod
Katılım
27 Tem 2022
Mesajlar
21,844
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Kadın doğum doktoru rapor verir mi?​

Tek hekim raporu ile 8+8 hafta, toplamda 16 hafta analık istirahati verilebileceği gibi yine tek hekim raporuyla doğum öncesi veya sonrasında ilave istirahat de verilebilir. Sonuç olarak özel hastane hekimi tarafından da doğumun ardından ilave istirahat verilebilir.

Doktorlar en fazla kaç gün rapor verebilir?​

– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.

Özel hastaneler en fazla kaç gün rapor verebilir?​

Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.

Doğum yapan anne kaç gün rapor alabilir?​

Doğum izni bakımından çalışan, rapor alması halinde doğumun gerçekleşeceği tarihe 3 hafta süre kalana kadar çalışabilir. 8 haftalık doğum öncesi izninden kalan 5 haftayı da doğum sonrası kullanabilecektir. Ancak doğum izninin tamamını, doğumdan sonra kullanmak mümkün değildir.

Hamilelik heyet raporu en fazla kaç gün?​

Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir. Heyet raporu almak için tüm şartların da sağlanması da gerekmektedir.

Fenne uygun olmayan rapor ne demek?​

Eğer kamu görevlisinin aldığı istirahat raporunun gerçeğe aykırı (fenne aykırı) olduğu düşünülüyorsa, bu durumda raporu alan kamu görevlisi hakem hastaneye gönderilmekte, hakem hastanenin verdiği rapora göre işlem yapılmaktadır.

3 hekim raporu kaç gün?​

Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor. Bir işçi iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olması halinde ise, yine aile hekiminde olduğu gibi tek hekim, tek seferde en fazla 10 gün rapor verebiliyor.

3 günlük rapor ücretini kim öder?​

Bu durumda ilk iki günün ücreti işveren tarafından ödenmesi gerekir. Ayrıca 3. Gün ve sonrasında SGK tarafından yapılan ödemelerde işçinin günlük kazancının altında kalan tutarın(1/2 veya 2/3 ödenmesinden) işverenlikçe günlük kazanca gelecek şekilde ilga edilmesi gerekmektedir.
 
Üst Alt