Son Konu

Kafa derisinde neden sivilce çıkar? Kafa derisindeki sivilceler nasıl geçer?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kafa_derisindeki_sivilceler_nasil_gecer_1540299706_0853.jpg

Sivilce; yüz, sırt, omuz üzere nahiyelerin yanı sıra baş derisinde de görülen bir cilt sorunudur. Ağrı, kaşıntı, kızarıklık üzere belirtilerle kendini gösteren baş derisindeki sivilcelerin nedenlerini ve baş derisindeki sivilceler nasıl makbul mercek altına aldık. Kimi durumlarda tehlikeleri sonuçlara neden olan baş derisindeki sivilcelerle üzere bilinmesi gereken tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Baş derisinde çıkan sivilceler, vücutta çıkan sivilceler ile tıpkı nedenlerden meydana gelirken kimileri yağ bezesine dönüşebilir. Vücuttaki yağ bezleri yani sebumun ortaya çıkardığı salgı, saç köklerine saç kanalları ile bağlanır. Baş derisinde oluşan ölçüsüz yağlanma ve sebum ile ortamdaki gözenekler tıkanır. Baş derisinde sivilce oluşumu, derinin nefes alamayıp iltihap oluşturması ile ortaya çıkar.Aşırı gerilim, depresyon ve gayrı ruhsal sıkıntılar sivilce oluşumunu tetikleyecektir.Bunun yanı sıra baş derisinde çıkan sivilcelere; saç bakım eserleri, saç kremleri ve jöle üzere baş derisindeki gözenekleri tıkayan eserlerde neden olabilir. Hava kirliliği, sıcaklık, nemli hava ve terleme ciltteki gözenekleri doldurup bakteri oluşumuna neden olacaktır. Tıpkı devirde terlemeye birlikte yağlanan saçlarda sivilce oluşumu kaçınılmazdır. Evet baş derisinde oluşan sivilcelere ne yapmak gerekir?

QbPpj_1552904417_2992.Jpeg

- Saç derinizdeki sivilce oluşumunu fark ettikten sonra, akneleri asla sıkmamalısınız. Bir hastanenin cildiye kısmına ya da dermatoloji uzmanında, baş derisinde sivilce oluşumu şikayetiyle başvurabilirsiniz. Dermatoloğunuz saç derisine çeşitli tahliller yapıp, gerekli gördüğü tedaviye başlayacaktır.

- Saç derinizdeki sivilceler, haddinden fazla yağlanmadan kaynaklanıyor olabilir. Saçlarınızı sık sık yıkayıp, temizlendiğine emin olun. Saçınızda olabildiğince az kimyasal içeren bakım eserleri kullanmaya ihtimam gösterin. Alkol, derideki nemi çekecek ve cildin kurumasına neden olacaktır. Bu nedenle alkol içeren eserler konumuna, antibakteriyel yahut bitkisel içerikli şampuanlar kullanabilirsiniz.

B0rON_1552904485_635.jpg

- Yalnızca aknelerin üzerine salisilik asit içeren kremler uygulayarak, sivilcelerdeki iltihaplanmayı önleyebilirsiniz. Antibiyotik, antibakteriyel ve salsilik asit içeren kremler kullanılmasına karşın sivilceleriniz geçmiyorsa dermatoloji uzmanınızdan ağız yolu ile alabileceğiniz antibiyotik ilaç isteyebilirsiniz. İçeriğinde sülfür olan kremler ve şampuanlar, saç derinizde onarım tesiri yaratacaktır.

- Meskende uyguladığınız teknikler, kullanılan kremler ve antibiyotik ilaçlar rastgele bir işe yaramadıysa ve sivilce oluşumu devam ediyorsa cerrahi müdahale gereklidir. Bir plastik cerrahın yapacağı cerrahi müdahale ile iltihaplı sivilceler kolaylıkla alınabilir. Sivilcenin alındığı yere kişisel solüsyonlar uygulanarak, daha sonradan oluşacak sivilceler önlenmiş olur.

yqqj1_1552904528_5867.Jpeg

BAŞ DERİSİNDEKİ SİVİLCEYE DÜZGÜN GELEN DOĞAL KÜRLER:

DOMATES SUYU

MATERYALLER:
- 1 çorba kaşığı domates suyu, 
- 1 kaç damla limon suyu,
- Yarım kaşık bal

YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın ve baş derinize masaj yaparak uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu tanımı bir kaç günde bir kullanabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

GEREÇLER:
- Elma sirkesi,
- Ilık su

YAPILIŞI:
Eşit ölçüde elma sirkesi ve ılık suyu karıştırın. Bu su ile saçlarınızı yıkayın. Karışımı saçlarınızda 5-10 dakika kadar bekletip duru su ile durulayın. Saçınızı her şampuan döktüğünüz de bu süreci tekrarlayın.
 
Üst Alt