Son Konu

Kahve Soslu Çikolatalı Muzlu Mozaik Pasta

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kahve Soslu Çikolatalı Muzlu Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler Çikolatalı Kısım için:

*400 gr petit beurre bisküvi
*2 çay bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı kakao
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket (80 gr) bitter çikolata

Sade kısmı için:

*250 gr petit beurre bisküvi
*2 çay bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı kahve ( türk kahvesi kullandım) nescafe de olur
*2 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçine :

*12 adet muz (ben 1 muzu boylamasına keserek kullandım kalıbım biraz küçük olduğu için)

Üzerine kahveli sos için:

*2 çay bardağı krema
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
*2 çay kaşığı kahve (türk kahvesi kullandım) nescafe de olur

Süslemek için;

*Top çikolata
*Muz
*Damla çikolata *(Bunların 3’ünden birini kullanabilirsiniz)

Kahve Soslu Çikolatalı Muzlu Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı İlk önce pastanın çikolatalı kısmını hazırlamak için bisküvi hariç tüm malzemeleri göz göz oluncaya kadar pişirin Ocaktan alın hafif ılınmasını bekleyin Ilınan çikolatalı sosa bisküvileri kırın
Baton kek kalıbına streç film veya folyo yerleştirin Çikolatalı harcı baton kalıba eğik olarak bastırarak yerleştirin Derin dondurucuya koyun ve yaklaşık 20 dakika sonra çıkarıp tekrar üzerini düzeltin eğikliğinin bozulmamasını sağlayın
Çikolatalı kısmın tam ortasına muzu boylamasına yerleştirin Derin dondurucuda yarım saat bekletin
Diğer tarafta sade olan kısmı bisküvileri hariç muhallebi kıvamında pişirin
Ilınınca bisküvileri kırın Derin dondurucudan çıkardığınız baton kalıptaki çikolatalı muzlu kısmın üzerine üst kısmı düz olacak şekilde yerleştirin
Üzerini streç film ile kapatıp derin dondurucuya koyun
Servis yapmadan önce kahveli sosu ( muhallebiden daha sulu kıvamda olacak şekilde) hazırlayıp servis sırasında üzerine süsleri de yerleştirip kahveli sosu mozaik pastanın üzerine gezdirin

Üst Alt