morfeus
Yeni Üye
Kahveli Petibör Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 3 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 180 ml sert kahve (İster granül kahve, ister filtre, ister taze çekilmiş)
- 1 su bardağı seker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Vanilya
- 100 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz kremşanti (Muhallebi soğuduktan sonra )
- 2 paket toz kremşanti
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 fincan espresso
- 100 ml sıvı krema
- 200 gram bitter çikolata
Kahveli Petibör Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebi için kahvemizi hazırlayalım ve kremşanti, çikolata ve tereyağı hariç tüm gereçleri tenceremize ekleyip güzelce çırpalım.
- Ocağın altını açalım ve kaynayana kadar çırpmayı hiç bırakmayalım. Kaynayınca iki dakika daha karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Tereyağını ve çikolatayı ek edelim eriyene kadar çırpalım. Muhallebinin üzerine streç sinema serelim kabuk bağlamaması için ve soğumasını bekleyelim.
- Dikdörtgen tepsimize alt taban bisküvileri yerleştirelim, etrafını kelepçe ile kapatalım (Ben bisküvileri kahve ile hafif ıslattım bu opsiyonel bir süreç, buram buram kahve koksun istiyorum)
- Muhallebi gereğince soğuyunca toz kremşantimizi muhallebiye ekleyelim ve mikser ile çırpalım. Muhallebinin yarısını bisküvi yerleştirdiğimiz tepsimize dökelim. Onun üzerine kremşanti hazırlayalım ve üzerine sürelim.
- Kremşantinin üzerine tekrar bisküvi yerleştirip muhallebinin öbür yarısını ekleyelim. En üstüne tekrar bisküvi yerleştirelim ve ganajımızı dökelim.
- Ganaj için espressoyu ve kremayı ocakta ısıtalım. Güzelce ısınan sıvıya çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Yapacak olan herkese şimdiden afiyet şeker olsun