Son Konu

Kahveli Petibör Pastası

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kahveli-petibor-pastasi.jpg

Kahveli Petibör Pastası Tanımı İçin Gereçler

• 3 paket petibör bisküvi
Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 180 ml sert kahve (İster granül kahve, ister filtre, ister taze çekilmiş)
  • 1 su bardağı seker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz kremşanti (Muhallebi soğuduktan sonra )
Orta Kat İçin
  • 2 paket toz kremşanti
  • 1 buçuk su bardağı süt
Ganaj İçin
  • 2 fincan espresso
  • 100 ml sıvı krema
  • 200 gram bitter çikolata

Kahveli Petibör Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Muhallebi için kahvemizi hazırlayalım ve kremşanti, çikolata ve tereyağı hariç tüm gereçleri tenceremize ekleyip güzelce çırpalım.
  2. Ocağın altını açalım ve kaynayana kadar çırpmayı hiç bırakmayalım. Kaynayınca iki dakika daha karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  3. Tereyağını ve çikolatayı ek edelim eriyene kadar çırpalım. Muhallebinin üzerine streç sinema serelim kabuk bağlamaması için ve soğumasını bekleyelim.
  4. Dikdörtgen tepsimize alt taban bisküvileri yerleştirelim, etrafını kelepçe ile kapatalım (Ben bisküvileri kahve ile hafif ıslattım bu opsiyonel bir süreç, buram buram kahve koksun istiyorum)
  5. Muhallebi gereğince soğuyunca toz kremşantimizi muhallebiye ekleyelim ve mikser ile çırpalım. Muhallebinin yarısını bisküvi yerleştirdiğimiz tepsimize dökelim. Onun üzerine kremşanti hazırlayalım ve üzerine sürelim.
  6. Kremşantinin üzerine tekrar bisküvi yerleştirip muhallebinin öbür yarısını ekleyelim. En üstüne tekrar bisküvi yerleştirelim ve ganajımızı dökelim.
  7. Ganaj için espressoyu ve kremayı ocakta ısıtalım. Güzelce ısınan sıvıya çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Yapacak olan herkese şimdiden afiyet şeker olsun

Üst Alt