K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Kakaolu Kekim Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında arkadaşlar ben soğuk süt bıraktım isterseniz bırakabilirsiniz) 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 kabartma tozu 1 paket vanilya 2.5 yemek kaşığı kakao Kakaolu Kekim Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şekeri 5 dk boyunca mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpmaya devam. Üzerine kakaoyu ilave ediyoruz ve bir kaç dakika daha çırpıyoruz. Çırptığınız keki margarin veya tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında 30 dakika pişiriyoruz. herkese afiyet olsun arkadaşlar Kakaolu Kekim Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kakaolu Kekim Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında arkadaşlar ben soğuk süt bıraktım isterseniz bırakabilirsiniz) 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 kabartma tozu 1 paket vanilya 2.5 yemek kaşığı kakao Kakaolu Kekim Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şekeri 5 dk boyunca mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpmaya devam. Üzerine kakaoyu ilave ediyoruz ve bir kaç dakika daha çırpıyoruz. Çırptığınız keki margarin veya tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında 30 dakika pişiriyoruz. herkese afiyet olsun arkadaşlar Kakaolu Kekim Tarifi Fotoğraflı Yapılışı