Kalp ritminde görülen ritim bozuklukları veya çarpıntı
Terleme
Karında Ağrı
Göğüs çevresinde yanma ve sıkışma
Göğüs ağrısı
Soğuk bir şekilde terleme
Mide bulantısı
Nefes Darlığı
Kalp Krizi Neden Meydana Gelir?
Kalp krizi genel olarak aşırı kilodan , yüksek olan tansiyondan , kolesterolden veya sigara gibi şeylerden ötürü meydana gelebilmesi çok normaldir. Eğer genetik olarak ailenizde böyle sağlık sorunu yaşayanlar varsa o zaman siz diğer kişilere göre daha risk altındasınız.
Kriz Anında Uygulanabilecek İlk Yardım Yöntemleri Nelerdir?
İlk olarak hemen 112’yi aramanız gerekiyor
Bulunmuş olduğunuz yer ev ortamı ise hemen pencereleri açın ve odaya oksijen girmesini sağlayın
Aspirin ile su için sadece. Kesinlikle başka bir şeyler yiyip içmeyin
Kuvvetli olacak şekilde öksürmeye çalışın
Kriz geçiren kişinin kesinlikle soğuk ve sıcak duş almaması gerekmektedir. Çünkü soğuk duş alırsa o zaman kalp damarları büzülür ve kişi daha kötü hale gelebilir
Yardım gelesiye kadar yatakta yatıp beklenmesi gerekiyor
Kalp Krizi Sonrası Yaşam Ve Beslenme
Kalp Krizi Sonrası Yaşam Ve BeslenmeKalp Krizi Sonrası Yaşam Ve Beslenme
Kalp krizi geçiren bir insanın tekrarda geçirme olasılığı hiç kalp krizi geçirmeyen insana göre daha çok fazla olduğunu söylemek isteriz. Bunun için doktor size ne derse buna uymalı ve yaşam tarzınızı da buna göre değiştirmeniz gerek. En önemlisi ise beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekmektedir.
Hastaneden taburcu olduğunuz zaman şikayetlerinizin ortadan kalktığı vakit 1 veya 2 hafta dinlendikten sonra hasta evine döner ve uçak yolcuğu bile bu şekilde yapabilir bunda herhangi bir sıkıntı yoktur.
Eğer taburcu oldunuz ve buna rağmen hala göğüs ağrınız , nefeste darlık gibi problemleriniz varsa hemen hekime başvurunuz. Kalp krizi geçiren birisi aynı zaman da doktorun kontrolünden geçtikten ve onayını aldıktan 15 gün sonra cinsel yaşamına dönebilir. Fakat cinsel ilişki sırasında eğer göğüste ağrı varsa bunu hemen hekime söylemeniz gerekiyor.